ŞOC în administraţia botoşăneană! Cătălin Flutur urmărit penal pentru "afacerea Mall"
BOTOSANI

Primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, este urmărit penal pentru „abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit”, după cum arată procurorii DNA într-un comunicat de presă.

ŞOC în administraţia botoşăneană! Cătălin Flutur urmărit penal pentru "afacerea Mall"

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Redăm în continuare comunicatul integral al Serviciului Suceava al DNA:

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, la data de 14.03.2017, împotriva inculpatului FLUTUR CĂTĂLIN - MUGUREL, la data faptelor și în prezent primar al Municipiului Botoșani, pentru săvârșirea infracțiunii de ”abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit” (trei acte materiale).

În calitate de primar al Municipiului Botoşani, în perioada 30.11.2006-19.12.2011, și-a îndeplinit defectuos atribuțiunile de serviciu în ceea ce privește încheierea și derularea contractului de concesiune având ca obiect exploatarea terenului în suprafaţă de 4.668,00 m.p. pe care a fost construit complexul comercial multifuncţional ”UVERTURA MALL” Botoșani, prin diminuarea ilegală a redevenței datorate concedentului Consiliul Local al Municipiului Botoșani. Săvârșirea acestei fapte a avut drept consecință prejudicierea bugetului local al Unității Administrativ Teritoriale Municipiul Botoșani cu suma de 2.024.236,55 lei ce reprezintă folos necuvenit obținut de concesionarul SC UVERTURA CITY MALL SRL Botoșani.

Inculpatului Flutur Cătălin - Mugurel i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție".

Vom reveni cu un punct de vedere al primarului Cătălin Flutur de îndată ce oficialul va putea fi contactat.

 

Spune-ne opinia ta