S-au trezit cu polițiștii lângă ei chiar când se pregăteau să vândă câteva "tinichele"!

Mașina avea numere străine, polițiștii dorohoieni constatând că certificatul de înamtriculare era contrafăcut. În ultimul timp, tot mai mulți așa-ziși "turiști străini" bântuie pe drumurile din județ și, pe motiv că au rămas în pană de motorină, oferă la vânzare inele care se dovedesc a fi tinichele. 

S-au trezit cu polițiștii lângă ei chiar când se pregăteau să vândă câteva "tinichele"!
Polișiștii dorohoieni s-au deplasat marți, în vederea exploatării unor informaţii, pe raza comunei Ibănești, unde au depistat un autoturism având numere de înmatriculare străine, în apropierea căruia se aflau două persoane de etnie romă, existând suspiciuni cu privire la pregătirea săvârşirii unei infracțiuni de înșelăciune.          

Ulterior legitimării, poliţiştii au procedat la efectuarea controlului corporal sumar în urma căruia asupra unuia dintre tineri, în vârstă de 23 ani, au fost găsite două inele din metal de culoare galbenă care au fost indisponibilizate.

În continuare, poliţiştii au verificat documentele conducătorului si cele ale autovehiculului, ocazie cu care s-a constatat că certificatul de înmatriculare prezenta urme de contrafacere, iar inspecția tehnică periodică era expirată.

"Pentru neregulile constatate, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2.175 lei, fiindu-i totodată reținut certificatul și plăcuțele cu numerele de înmatriculare. În cauză a fost întocmit şi un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de uz de fals", a precizat inspector de poliție Maria Carp, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Informarticienii de aur ai ţării au fost la Botoşani - FOTO

astăzi, 18:05
272

Cei mai tari informaticieni de liceu din ţară s-au întrecut în aceste zile la Botoşani. Ba chiar trei dintre membrii lotului de informatică al României au fost prezenţi la concu...

Cine are cea mai ofensivă defensivă din Liga 1? Unde se află FC Botoșani în clasament

astăzi, 17:28
117

Fundaşii echipei lui Cristiano Bergodi au marcat 8 goluri în acest sezon, cu unul mai mult decât defensivele echipelor FC Hermannstadt şi Gaz Metan Mediaş. FCSB e ultima în acest ...

Invitaţie către profesori: Şcoala viitorului, la Laurian, într-o conferinţă regională

astăzi, 17:02
124

Din ce în ce mai multe eforturi se fac în ultima perioadă, din diverse direcţii, pentru ca dascălii să înlocuiască metodele tradiţionale de predare, nu foarte atractive, cu une...