FOTO -Accident mortal la Zăicești. O mașină s-a izbit violent într-un microbuz!

FOTO -Accident mortal la Zăicești. O mașină s-a izbit violent într-un microbuz!

Grav accident de circulație pe DN28B Botoșani-Flămânzi, pe raza localității Zăicești, în care au fost implicate un autoturism Dacia și un microbuz. O persoană a murit și altele sunt rănite. La fața locului au intervenit echipaje de la Ambulanță, Pompieri și Poliție. Accidentul a avut loc în momentul în care microbuzul, care circula dinspre Flămânzi spre Botoșani, a fost izbit de un autoturism Dacia care a intrat pe contrasens, impactul producându-se într-o curbă înainte de pădurea Buda. 

Conform cercetărilor ulterioare, un bărbat de 51 de ani, care se deplasa cu autoturismul pe drumul european DE 58, pe direcţia Botoşani-Flămânzi, nu a adaptat viteza de deplasare la un carosabil acoperit cu zăpadă, împrejurare în care a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune frontală cu un microbuz ce transporta persoane, condus regulamentar de un bărbat de 34 de ani. În urma impactului a rezultat decesul unei femei de 35 de ani si vătămarea corporală a conducătorului auto de 51 de ani, a unei femei de 38 de ani şi a două minore, de 7 şi 6 ani, toţi pageri în autoturism. De asemenea, trei pasageri din microbuz, cu vârste de 15, 16 şi 59 de ani, au suferit vătămări corporale. Toate victimele au fost transportate la unitatea medicală pentru acordarea îngrijirilor de specialitate.

Ambii conducători auto au fost testaţi alcoolscopic, rezultatele fiind negative.

Microbuzul s-a răsturnat pe câmp, iar autoturismul Dacia a ajuns un morman de fiare. Starea uneia dintre fetițe este gravă, în aceeași stare fiind și o altă femeie, internată la reanimare. În cursul serii de luni, una dintre fetițe a fost transportată la Iași. 

La fața locului au intervenit echipaje de la Ambulanță, Pompieri, Poliție, fiind demarate cercetări pentru a se stabili condițiile exacte în care s-a produs evenimentul rutier. În cauză se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de ucidere din cuplă şi vătămare corporală din culpă, în vederea luării măsurilor legale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce s-a întâmplat cu Ayan după ce a fost găsit. ”A vorbit tot drumul, spunea că a văzut un lup…”

astăzi, 07:38
1438

Băiețelul era sprijinit de un copac, epuizat și speriat, în apropierea unei lăcaș de cult, la câțiva kilometri de locul în care fusese văzut ultima dată.Copilul a fost ur...

Doliu în mediul academic, s-a stins un profesor care a pregătit studenți și la Botoșani!

astăzi, 07:10
591

Din rândul universitarilor de la departamentul de Căi de Comunicații și Fundații de la Facultatea de Construcții și Instalații, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Ia...

Calendar ortodox: Îi cinstim pe Sfinţii Mucenici Hrisant şi Daria, Claudiu şi Ilaria; Sfântul Mucenic Marian diaconul (Zi aliturgică. Canonul Mare)

astăzi, 07:00
29

Sfântul Hrisant († 283) era din Egipt, dar s-a mutat la Roma împreună cu tatăl său, Polemon, care era păgân. După ce a învăţat toată filosofia păgână, Hr...