Jandarmii botoșăneni au ieșit în stradă pentru un weekend în siguranță, vin și ajutoare de la Bacău! (Foto)

Jandarmii botoșăneni au ieșit în stradă pentru un weekend în siguranță, vin și ajutoare de la Bacău! (Foto)

Pe lângă misiunea de asigurare a ordinii și siguranței publice la Zilele municipiului Botoșani, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani are în atenție și manifestările religioase și promoționale cu participare numeroasă, desfășurate la sfârșitul acestei săptămâni.

Vineri dimineață, în cooperare cu efective de poliție rutieră și pompieri, jandarmii vor întreprinde demersurile legale pentru ca liniștea participanților la hramul mănăstirii Zosin și siguranța traficului rutier și pietonal în zonă să nu fie în vreun fel afectate.

Sâmbătă, efectivele de jandarmerie vor fi prezente în Cimitirul Eternitatea din municipiul Botoșani la sărbătorirea Paștelui Blajinilor, în vederea prevenirii unor situații neplăcute, ce ar putea afecta liniștea credincioșilor, dar și pentru verificarea respectării prevederilor Legii nr.54/2012 privind desfășurarea activităților de picnic. ”Aducem la cunoștința participanților că aprinderea focului și desfășurarea activităților de picnic în cimitir constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1000 de lei la 3000 de lei”, transmit reprezentanții IJJ Botoșani.



Sâmbătă și duminică, jandarmii vor lua măsurile necesare pentru preîntâmpinarea unor incidente nedorite la Târgul Expozițional de Ovine, Pielicele Karakul, Taurine și Produse Traditionale, organizat la Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor Popauți.

Nu în ultimul rând, de vineri până duminică, echipajele de jandarmerie vor fi pregătite pentru a interveni, în cazul în care situația operativă o va impune, pe timpul desfășurării celei de-a XVII-a ediții a Târgului Meșterilor Populari, eveniment organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani pe Pietonalul Unirii.

În vederea desfășurării operative a misiunilor, 10 jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău vor suplimenta efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani.

”Recomandăm participanților să adopte un minim de măsuri de autoprotecție, să respecte măsurile stabilite de organizatori și indicațiile forțelor de ordine și să solicite sprijinul jandarmilor în mod direct atunci când situația o impune”, au precizat reprezentanții IJJ Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii participanți la olimpiadele internaționale vor susține mâine prima probă a Bacalaureatului!

Luni, 20 Mai 2024
71

Proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie, se va desfășura pe 22 mai. În data de 23 mai are loc proba la alegere a profilului și specializării, iar elevii care învață &...

Prognoza meteo pentru perioada următoare: Când vine vara și unde vor fi vijelii!

Luni, 20 Mai 2024
211

Meteorologii anunță că, în perioada imediat următoare, temperaturile vor fi în creștere, dar ne așteaptă și episoade cu ploi, vijelii, grindină și vânt intens.20 - 27 m...

Armata Română organizează o nouă campanie de recrutare rezerviști voluntari!

Luni, 20 Mai 2024
107

Sunt disponibile 4.936 de locuri de rezervişti voluntari (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi) în unităţi militare de pe întregul teritoriu naţional.&rd...