Blocul în care a avut loc explozia va fi expertizat tehnic

La aproape 72 de ore de la explozia care a zguduit blocul de pe strada Primăverii 18, structura de rezistenţă a imobilului va fi expertizată.

Blocul în care a avut loc explozia va fi expertizat tehnic

Blocul în care a avut loc explozia de vineri la prânz va fi expertizat luni de un specialist care va emite opinii în privinţa gradului de afectare a structurii de rezistenţă. Proprietarii din bloc aşteaptă să audă din gura autorităţilor dacă apartamentele loc mai pot fi locuite sau dacă vor fi nevoiţi să-şi caute alte locuinţe.

Încă de vineri, expertul desemnat a primit imagini de la locul exploziei, însă este nevoie de o analiză temeinică, dată fiind responsabilitatea autorităţilor în privinţa vieţii oamenilor are vor locui acolo.

"Dacă se reuşeşte ca în urma acestei expertize să se stabilească şi valoarea pagubelor, ulterior vom stabili ce procedură se va aplica şi care este cadrul legal prin care putem acorda un sprijin financiar proprietarilor din imobilul respectiv", spune prefectul Dan Şlincu.

Între timp, proprietarii nu au avut voie să-şi petreacă nopţile în apartamentele lor, având permisiunea pentru a face mici reparaţii şi pentru a-şi mai lua din lucrurile necesare, în cazul în care le-au putut identifica prin resturile de moloz. Blocul a fost şi va fi păzit în continuare de jandarmi şi de către poliţiştii locali.

Suflul exploziei a dizlocat un balcon şi a crăpat blocul. Trei apartamente din cele 12 de pe scară au fost distruse, celalalte fiind afectate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Loc de dat cu... EPIGRAMA! (I)

Duminică, 12 August 2018
640

Dacă ar trăi Păstorel, ar fi singurul care ne-ar atrage atenţia că epigrama trebuie să existe şi, probabil, ne-ar face şi "lista de bucate" ce ar aduce un plus de "calciu&q...

Transferat în stare gravă la Iași, după un accident în plină noapte!

Duminică, 12 August 2018
1951

Un tânăr în vârstă de 26 de ani a fost grav rănit în urma unui accident petrecut la Ungureni. Medicii de la Botoșani au decis ulterior ca victima să fie transferată la Iași, într-o clinic...

Cei care au atacat-o vineri pe jandarmerita ar fi ultrasi din galeria unei echipe de fotbal bucurestene

Duminică, 12 August 2018
1102

Cei doi care au fost retinuti de autoritati pe motiv ca au batut crunt o jandarmerita la protestul diasporei, de vineri, din Piata Victoriei, sunt membri ai unei galerii de fotbal bucurestene, mai cun...