Blocul în care a avut loc explozia va fi expertizat tehnic

La aproape 72 de ore de la explozia care a zguduit blocul de pe strada Primăverii 18, structura de rezistenţă a imobilului va fi expertizată.

Blocul în care a avut loc explozia va fi expertizat tehnic

Blocul în care a avut loc explozia de vineri la prânz va fi expertizat luni de un specialist care va emite opinii în privinţa gradului de afectare a structurii de rezistenţă. Proprietarii din bloc aşteaptă să audă din gura autorităţilor dacă apartamentele loc mai pot fi locuite sau dacă vor fi nevoiţi să-şi caute alte locuinţe.

Încă de vineri, expertul desemnat a primit imagini de la locul exploziei, însă este nevoie de o analiză temeinică, dată fiind responsabilitatea autorităţilor în privinţa vieţii oamenilor are vor locui acolo.

"Dacă se reuşeşte ca în urma acestei expertize să se stabilească şi valoarea pagubelor, ulterior vom stabili ce procedură se va aplica şi care este cadrul legal prin care putem acorda un sprijin financiar proprietarilor din imobilul respectiv", spune prefectul Dan Şlincu.

Între timp, proprietarii nu au avut voie să-şi petreacă nopţile în apartamentele lor, având permisiunea pentru a face mici reparaţii şi pentru a-şi mai lua din lucrurile necesare, în cazul în care le-au putut identifica prin resturile de moloz. Blocul a fost şi va fi păzit în continuare de jandarmi şi de către poliţiştii locali.

Suflul exploziei a dizlocat un balcon şi a crăpat blocul. Trei apartamente din cele 12 de pe scară au fost distruse, celalalte fiind afectate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
112

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
79

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
247

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...