Blocul în care a avut loc explozia va fi expertizat tehnic

La aproape 72 de ore de la explozia care a zguduit blocul de pe strada Primăverii 18, structura de rezistenţă a imobilului va fi expertizată.

Blocul în care a avut loc explozia va fi expertizat tehnic

Blocul în care a avut loc explozia de vineri la prânz va fi expertizat luni de un specialist care va emite opinii în privinţa gradului de afectare a structurii de rezistenţă. Proprietarii din bloc aşteaptă să audă din gura autorităţilor dacă apartamentele loc mai pot fi locuite sau dacă vor fi nevoiţi să-şi caute alte locuinţe.

Încă de vineri, expertul desemnat a primit imagini de la locul exploziei, însă este nevoie de o analiză temeinică, dată fiind responsabilitatea autorităţilor în privinţa vieţii oamenilor are vor locui acolo.

"Dacă se reuşeşte ca în urma acestei expertize să se stabilească şi valoarea pagubelor, ulterior vom stabili ce procedură se va aplica şi care este cadrul legal prin care putem acorda un sprijin financiar proprietarilor din imobilul respectiv", spune prefectul Dan Şlincu.

Între timp, proprietarii nu au avut voie să-şi petreacă nopţile în apartamentele lor, având permisiunea pentru a face mici reparaţii şi pentru a-şi mai lua din lucrurile necesare, în cazul în care le-au putut identifica prin resturile de moloz. Blocul a fost şi va fi păzit în continuare de jandarmi şi de către poliţiştii locali.

Suflul exploziei a dizlocat un balcon şi a crăpat blocul. Trei apartamente din cele 12 de pe scară au fost distruse, celalalte fiind afectate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

1 din 4 angajatori ia în calcul reduceri de personal după majorarea salariului minim

astăzi, 18:57
67

Mai mult de jumatate dintre angajatori (51%) spun ca, in urma cresterii salariului minim pe economie de la 1 ianuarie 2019, vor lua masuri pentru reducerea cheltuielilor cu personalul, inclusiv conced...

Cum încearcă șoferii teribiliști să scape de sancțiuni când sunt depistați că au făcut live în timp ce conduceau!

astăzi, 17:48
70

Iată mesajul postat în luna octombrie de Ministerul Afacerilor Interne: ​"Oameni buni, opriți live-urile de la volan! Înțelegeți că nu sunteți cu nimic mai cool dacă vă...

Primarii care au semnat pactul ''Moldova se dezvoltă'' se întâlnesc la Iași, pe 23 ianuarie!

astăzi, 16:38
132

Primarul Iașului a detaliat, miercuri, programul manifestarilor care vor avea loc la Iasi pe data de 23, respectiv 24 ianuarie. Astfel, pe data de 23 ianuarie vor avea loc o serie de evenimente care ...