Blocul în care a avut loc explozia va fi expertizat tehnic

La aproape 72 de ore de la explozia care a zguduit blocul de pe strada Primăverii 18, structura de rezistenţă a imobilului va fi expertizată.

Blocul în care a avut loc explozia va fi expertizat tehnic

Blocul în care a avut loc explozia de vineri la prânz va fi expertizat luni de un specialist care va emite opinii în privinţa gradului de afectare a structurii de rezistenţă. Proprietarii din bloc aşteaptă să audă din gura autorităţilor dacă apartamentele loc mai pot fi locuite sau dacă vor fi nevoiţi să-şi caute alte locuinţe.

Încă de vineri, expertul desemnat a primit imagini de la locul exploziei, însă este nevoie de o analiză temeinică, dată fiind responsabilitatea autorităţilor în privinţa vieţii oamenilor are vor locui acolo.

"Dacă se reuşeşte ca în urma acestei expertize să se stabilească şi valoarea pagubelor, ulterior vom stabili ce procedură se va aplica şi care este cadrul legal prin care putem acorda un sprijin financiar proprietarilor din imobilul respectiv", spune prefectul Dan Şlincu.

Între timp, proprietarii nu au avut voie să-şi petreacă nopţile în apartamentele lor, având permisiunea pentru a face mici reparaţii şi pentru a-şi mai lua din lucrurile necesare, în cazul în care le-au putut identifica prin resturile de moloz. Blocul a fost şi va fi păzit în continuare de jandarmi şi de către poliţiştii locali.

Suflul exploziei a dizlocat un balcon şi a crăpat blocul. Trei apartamente din cele 12 de pe scară au fost distruse, celalalte fiind afectate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amendă ursturătoare și permisul reținut pentru o manevră greșită în trafic!

astăzi, 09:19
196

Printre cei care au fost opriți în trafic de oamenii legii din Hârlău se numără și un tânar de 25 de ani, din judetul Botosani. Acesta a fost sanctionat contraventional cu ...

Comunicat - PSD Botoșani dezaprobă și consideră nedemn gestul persoanelor care au ales să trădeze voința alegătorilor și s-au alăturat altor formațiuni politice

astăzi, 09:17
99

Toți membrii Organizației Județene a Partidului Social Democrat susțin continuarea implementării programului de guvernare, pentru care PSD a primit votul alegătorilor din fiecare zonă a țării...

Italia: O șoferiță româncă a fost găsită fără suflare în cabina TIR-ului său. Avea doar 33 de ani

astăzi, 08:56
1514

O femeie din România, Gabriela Aiban, care era șoferiță de TIR a fost găsită moartă, la volan, într-o benzinărie din Italia. Cel mai probabil, victima în vârstă de 33 d...