Blocul în care a avut loc explozia va fi expertizat tehnic

La aproape 72 de ore de la explozia care a zguduit blocul de pe strada Primăverii 18, structura de rezistenţă a imobilului va fi expertizată.

Blocul în care a avut loc explozia va fi expertizat tehnic

Blocul în care a avut loc explozia de vineri la prânz va fi expertizat luni de un specialist care va emite opinii în privinţa gradului de afectare a structurii de rezistenţă. Proprietarii din bloc aşteaptă să audă din gura autorităţilor dacă apartamentele loc mai pot fi locuite sau dacă vor fi nevoiţi să-şi caute alte locuinţe.

Încă de vineri, expertul desemnat a primit imagini de la locul exploziei, însă este nevoie de o analiză temeinică, dată fiind responsabilitatea autorităţilor în privinţa vieţii oamenilor are vor locui acolo.

"Dacă se reuşeşte ca în urma acestei expertize să se stabilească şi valoarea pagubelor, ulterior vom stabili ce procedură se va aplica şi care este cadrul legal prin care putem acorda un sprijin financiar proprietarilor din imobilul respectiv", spune prefectul Dan Şlincu.

Între timp, proprietarii nu au avut voie să-şi petreacă nopţile în apartamentele lor, având permisiunea pentru a face mici reparaţii şi pentru a-şi mai lua din lucrurile necesare, în cazul în care le-au putut identifica prin resturile de moloz. Blocul a fost şi va fi păzit în continuare de jandarmi şi de către poliţiştii locali.

Suflul exploziei a dizlocat un balcon şi a crăpat blocul. Trei apartamente din cele 12 de pe scară au fost distruse, celalalte fiind afectate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ALERTĂ METEO: Cod Galben de vânt puternic începând de marți noapte!

astăzi, 21:02
588

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică de tip COD GALBEN pentru intervalul 23 octombrie, ora 22.00 - 24 octombrie, ora 22.00, când se vor semnala...

Accident grav la Vorona: Scuterist acroșat de o combină!

astăzi, 19:46
3120

Un bărbat în vârstă de 40 de ani a ajuns, marți seara, la spital, el fiind rănit într-un accident petrecut la Vorona. Bărbatul se deplasa cu un scuter, pe marginea drumului,&nbs...

Un medic a făcut o listă a doctorilor care au murit subit și/sau în gardă. Printre ei, numele unui regretat medic botoșănean

astăzi, 18:27
3125

Dupa moartea Cosanei Claiciu, medic cardiolog la Spitalul Clinic Judetean Arad, care a decedat in timpul turei, pe Internet a aparut o lista cu toti doctorii care au murit in timp ce se aflau la munca...