Blocul de pe Primăverii afectat de explozie a intrat în reparaţii! FOTO

La mai bine de două luni de la explozia din blocul de pe strada Primăverii, din municipiul Botoşani, care s-a soldat nu doar cu pagube materiale ci şi cu victime, a fost organizat şantierul iar lucrările de reparaţii au început.

Blocul de pe Primăverii afectat de explozie a intrat în reparaţii! FOTO

Lucrările vor fi executate de către firma Dioconstruct, iar muncitorii au început deja să lucreze în interiorul imobilului, iar pe măsură ce vremea va permite se va interveni şi la exterior.

Potrivit lui Constantin Costic, preşedintele Asociaţiei de proprietari, au fost finalizate şi lucrările la reţeaua de alimentare cu gaze, vor fi făcute probe în fiecare apartament, iar fiecare locuinţă va fi dotată cu detector de gaze.

“Săptămâna trecută noi am încheiat un contract pentru această lucrare, printr-o selecţie de oferte. AUuînceput lucrările cu partea de organizare la faţa locului, au ridicat schelele, se lucrează la interior şi sper ca vremea să ne permită să facem şi lucrările din exterior. Noi am insistat să ne spunaăun termen de finalizare a lucrărilor dar au evitat să ne spună având în vedere şi timpul, dacă începeau acum o lună de zile atunci se putea discuta în alte condiţii. Cert e că s-au angajat să execute în cel mai scurt timp lucrarea, urmând ca anveloparea, termoizolaţia, să se facă în primăvară. Partea comună de gaz a fost rezolvată şi urmează de acum o nouă verificare pe fiecare apartament în parte”, a precizat Constantin Costic.

Cele 12 familii care au fost afectate de explozie stau pe la rude sau la prieteni şi abia aşteaptă să se întoarcă la casele lor.

Cât priveşte ajutoarele financiare acestea au venit atât din partea autorităţilor, cât şi a firmelor private. Guvernul a alocat câte 5.500 de lei pentru fiecare familie, municipalitatea va organiza pe 1 Decembrie un concert caritabil cu Filarmonica, şi a alocat şi un ajutor de urgenţă în valoare de 2.000 de lei pentru fiecare familie, iar societatea Formens a dat 25.000 de euro.

Ajutor financiar a venit şi din partea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei care a donat suma de 16.000 de lei, iar 10.000 de lei au fost daţi de Protopopiatul Botoşani.


 

 

Spune-ne opinia ta