Scandal cu îmbrânceli între vecinii blocului din Primăverii afectat de explozia din toamna anului trecut- FOTO

Scandal de amploare între vecinii blocului din strada Primăverii ce a fost afectat de explozia petrecută în toamna anului trecut.

Scandal cu îmbrânceli între vecinii blocului din Primăverii afectat de explozia din toamna anului trecut- FOTO

Totul a început după ce, marţi dimineaţă, proprietarii unui apartament situat la etajul IV al blocului s-au dus la asociaţia de locatari şi au cerut decontarea achiziţiei unei centrale termice. 

Oamenii voiau ca din fondurile date de Primărie şi Guvern să le fie plătită centrala, însă acest lucru a fost refuzat pe motiv că ei figurau ca pagubă doar cu uşa de la intrarea în apartament, iar înainte de explozie nu aveau centrală în locuinţă.

De aici au început reproşurile, proprietarii apartamentului menţionând că alţi locatari şi-au achiziţionat obiecte de lux, cum ar fi căzi cu hidromasaj şi le-au fost decontate. La discuţii au luat parte şi alţi vecini, iar la un moment dat s-a lăsat cu îmbrânceli. 

Explozia a avut loc pe 15 septembrie  într-un apartament situat la etajul doi al unui blocului. Suflul exploziei a crăpat efectiv structura de beton a blocului, a dislocat balconul de beton şi cornier şi au fost sparte până şi geamurile fostei poște de peste drum. Proprietarul apartamentului, un bărbat de 71 de ani, a decedat după câteva săptămâni de spitalizare. Alte patru persoane au fost rănite în urma deflagraţiei. În total, 12 familii au fost afectate.

"Nu am decontat decât cheltuielile trecute pe deviz. Eu am plătit singur meşterii pentru că nu mai puteam să aştept pentru că stăm destul de greu la socri. Nu mi-am luat nici o cadă cu hidromasaj. Se poate verifica. Sper ca într-o lună să mă pot muta", a declarat unul dintre vecinii implicaţi în conflict. 

Blocul a fost supus mai multor expertize şi s-a ajuns la concluzia că poate fi reabilitat. Lucrările au fost demarate la finele anului trecut. 

Cât priveşte ajutoarele financiare acestea au venit atât din partea autorităţilor, cât şi a firmelor private. Guvernul a alocat câte 5.500 de lei pentru fiecare familie, municipalitatea a alocat şi un ajutor de urgenţă în valoare de 2.000 de lei pentru fiecare familie, iar societatea Formens a dat 25.000 de euro.

Ajutor financiar a venit şi din partea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, care a donat suma de 16.000 de lei, iar 10.000 de lei au fost daţi de Protopopiatul Botoşani.





 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Parc destinat persoanelor cu dizabilităţi, inaugurat la Iași de Ziua Copilului

Joi, 1 Iunie 2023
48

Primarul Mihai Chirica a inaugurat, joi, de Ziua Copilului, unul dintre cele mai mari spaţii de joacă din oraş şi din ţară destinat şi persoanelor cu dizabilităţi, acesta fiind amplasat &icir...

Botoşăneanul „uns” şef al Finanţelor la Iaşi l-a prins la avere pe preşedinte: şase case, la o leafă de aproape 10.000 lei pe lună

Joi, 1 Iunie 2023
195

De la două locuinţe (o casă şi un apartament) în anul 2015 şi economii în conturi de aproape 30.000 de euro tot atunci, botoşăneanul Doru Viorel Alupoaei, „uns” şef al ...

Ligia Deca amenință: „Dacă greva continuă, nu vom putea evita prelungirea anului școlar sau reprogramarea examenelor”

Joi, 1 Iunie 2023
98

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, avertizează că dacă profesorii continuă greva, nu vor mai putea fi evitate consecinţe, precum reprogramare de examene sau prelungirea anului şcolar.Ea a fos...