Sinistrații afectați de explozia din Primăverii primesc bani de la Guvern! Ce sumă va fi alocată!
UPDATE!

Sinistrații afectați de explozia din Primăverii primesc bani de la Guvern! Ce sumă va fi alocată!

Locatarii din blocul de pe strada Primăverii, din municipiul Botoșani, afectați de o explozie ce s-a produs într-unul dintre apartamente, la jumătatea lunii septembrie, vor primi sprijin financiar de la Guvern.

Pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de miercuri se regăsește și un proiect de Hotărâre privind alocarea sumei de 66.000 de lei, câte 5.500 de lei pentru fiecare din cele 12 familii afectate.

"O situație deosebită o reprezintă un număr de 12 familii și persoane singure din județul Botoșani ca urmare a faptului că în data de 15 septembrie 2017, în blocul situat în municipiul Botoșani, str. Primăverii nr.18, scara B, a avut loc o explozie provocată de o acumulare de gaze în apartamentul nr.5 al blocului, al cărui proprietar este o persoană vârstnică, urmat de un incendiu de mici dimensiuni. Însă explozia a afectat toate apartamentele blocului, producând pagube materiale semnificative. Pentru depășirea situației de necesitate se propune acordarea de ajutoare de urgență", se arată în nota de fundamentare a proiectului de Hotărâre de Guvern. 

UPDATE:

În ședința de Guvern s-a aprobat alocarea celor 66.000 de lei pentru familiile afectate de explozie. Banii au fost dați în urma unor anchete sociale realizate de Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială.

Cea de-a doua expertiză a imobilului a fost finalizată astfel că lucrările de reparații pot începe.

Lucrările de reabilitare sunt estimate la 200.000 de lei. Organele de anchetă au permis să fie executate lucrări şi la instalaţia de gaz. Expertiza vine cu o veste bună pentru locatarii din bloc, care de două luni stau pe la rude şi prieteni, şi anume faptul că imobilul a fost încadrat în clasa a III-a de risc seismic, ceea ce înseamnă că nu există risc de prăbuşire la cutremur, şi nu în clasa I, cum s-a spus la prima expertiză realizată tot de un profesor universitar din Iaşi.

 

 

Spune-ne opinia ta