Botoșăneanul Ștefan Bălăucă a primit cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Moldovei și Bucuvinei, "Crucea Moldavă" pentru mireni!

Botoșăneanul Ștefan Bălăucă a primit cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Moldovei și Bucuvinei, "Crucea Moldavă" pentru mireni!

În cadrul Liturghiei arhierești din a treia zi a Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși ITO 2017 de la Iași, cinci elevi medaliați cu aur și argint la competiții internaționale și mondiale au primit de la Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Moldovei și Bucuvinei, "Crucea Moldavă" pentru mireni. Printre ei, și botoșăneanul Ștefan Bălăucă, elev al Colegiului Național "Mihai Eminescu".

"Ignoranța îl transformă pe om din om adevărat, în sclav, în timp ce cunoașterea, dacă e dublată și de o atitudine smerită, îl face pe om liber. Căci nimic nu e mai frumos decât să fii om inteligent și cu atitudine smerită, aceasta este cea mai potrivită combinație, așa cum cea mai urâtă este să fii ignorant și mândru. Câțiva dintre fiii Moldovei din dreapta și din stânga Prutului, fiind înzestrați de Dumnezeu cu inteligență multă, au reușit ‒ prin strădania părinților biologici și a părinților după suflet și învățătură ‒ să primească, în România și în afara ei, premii de seamă, arătând prin aceasta că omul care se străduiește și are dascăli pe potrivă învinge și primește cununa biruinței, cum spune Sfântul Apostol Pavel", a precizat Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, oferindu-le apoi celor cinci tineri cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Moldovei și Bucuvinei, "Crucea Moldavă" pentru mireni.

ȘTEFAN-RĂZVAN BĂLĂUCĂ elev al Colegiul National "Mihai Eminescu" din Botoșani, a obținut medalie de aur la ediția a XI-a a Olimpiadei Internaționale de Științe ale Pământului, desfășurată la Nisa, în perioada 21-30 august 2017. Tot în 2017, Ștefan a obținut medalia de bronz la Olimpiada Internațională de Lingvistică, desfășurată al Dublin, în Irlanda și deține, până în prezent, 5 medalii la olimpiade internaționale: 3 de argint, 1 medalie de bronz și aceasta de aur.

Au mai primit "Crucea Moldavă" pentru mireni: ANDREI SANDU - Colegiul Național din Iași, COZMA TUDOR CRISTIAN - Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași, LEHACI MIRUNA - Colegiul Național Iași ALEXANDRU RUDI - Liceul Teoretic „Orizont”,  Durlești, Chișinău, Republica Moldova.

"Încă de mic învăț și descopăr lucruri. Mi-a plăcut întotdeauna să studiez, să știu eu, să înțeleg lumea ce ne înconjoară. Acum îmi place și ideea de competiție, sentimentul acela pe care-l ai când te duci și-ți reprezinți țara, județul, școala", a spus Ștefan Bălăucă, citat de Doxologia.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
30

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
347

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
191

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...