Soluții căutate pentru posturile neocupate din școlile botoșănene

Soluții căutate pentru posturile neocupate din școlile botoșănene

Cele câteva zile care au mai rămas până la începerea noului an școlar sunt pline din punct de vedere al mișcării personalului didactic.

Până astăzi se pot face înscrierile la concursul ce va fi organizat de Inspectoratul Școlar Județean la nivel județean pentru ocuparea posturilor de suplinitori calificați și necalificați.

"Au fost ședintețe publice de repartizare a cadrelor didactice pe posturile rămase. În perioada aceasta se desfășoară înscrierea candidaților pentru ocuparea posturilor rămase vacante, este concursul dat la nivel județean de Inspectoratul școlar. Până în data de 8 septembrie se va finaliza, cu tot cu contestații. Așa este metodologia este un calendar stabilit de anul trecut. Trebuie să ne conformăm", a precizat Iuliana Nacu, președintele Sindicatului Învățământului Preuniversitar. 

Potrivit Iulianei Nacu sunt discipline pentru care nu mai este niciun post vacant, deși sunt solicitări din partea cadrelor didactice.

"Sunt discipline care nu mai au posturi vacante, deși sunt solicitări de mișcări de personal. Cele pentru care nu mai sunt posturi sunt la consilieri psihopedagogic, știu că s-au ocupat toate. Mai sunt ore disparate, nu catedră întreagă, se mai găsesc, dar toate aceste cuplaje de ore și modificări și solicitările persoanelor care vor să treacă pe altă catedră decât cea pe care a luat post se rezolvă pe 8 septembrie. Pe 11 septembrie începe școla și să sperăm că nu vor fi situații foarte dificile", a mai spus liderul SIP Botoșani. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A trecut la cele veșnice maica cea ”rugătoare și foarte râvnitoare” (Foto)

astăzi, 08:11
68

S-a stins Maica Epraxia, originară din Dorohoi, ”cea tare în credință și cu multă nădejde în Hristos Domnul”.Avea 83 de ani. A avut o viață frumoasă și înc...

Calendar ortodox: Îl cinstim astăzi pe Sf. Ap. Simeon, rudenia Domnului, Episcopul Ierusalimului

astăzi, 08:00
10

Sfântul Simeon (†107) era fiu al lui Cleopa, fratele bun al lui Iosif, logodnicul Fecioarei Maria, după cum mărturisesc scriitorii Eusebiu de Cezareea, Gheorghe Chedrin şi Nichifor Xan...

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
436

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...