Filmele care rulează de vineri la Cinematograful Unirea! VIDEO

Cinematograful Unirea din Botoșani îi așteaptă pe cinefili cu oferte atractive.

Filmele care rulează de vineri la Cinematograful Unirea! VIDEO
Filmul "Dovlatov" rulează la Cinematograful Unirea din Botoșani. În regia lui Aleksey German, cu Milan Maric, Danila Kozlovsky, Helena Sujecka, Artur Beschastny, pelicula urmărește șase zile din viața renumitului scriitor înzestrat cu un simț al umorului ușor satiric, Sergei Dovlatov, a cărui viziune depășea constrângerile Rusiei Sovietice din anii '70.

Împreună cu poetul și prietenul său, Iosif Brodsky, Dovlatov a luptat pentru menținerea talentului și integrității sale, fiind martor în același timp la suprimarea celorlalți colegi de breaslă de către un sistem puternic, de neclintit, de care vor scăpa ulterior odată cu emigrarea în New York, lăsând în urmă tot ce au construit.
 

 

"Charleston", regizat de Andrei Crețulescu, îi aduce în fața cinefililor pe Șerban Pavlu, Radu Iacoban, Victor Rebengiuc,Ana Ciontea, Gabriela Popescu, Dorian Boguta.

La câteva săptămâni după moartea soției sale, Ioana, și în seara în care împlinește 42 de ani, Alexandru are parte de un "cadou" cel puțin bizar: vizita mai tânărului Sebastian, care pretinde că a fost iubitul Ioanei în ultimele cinci luni... mai mult sau mai puțin. "Charleston" este povestea dulce-amară a unui triunghi amoros absurd, "format" din doi bărbați și femeia pe care au pierdut-o amândoi.
 
"Foxtrot", regia Samuel Maoz, cu Lior Ashkenazi, Sarah Adler, Yonaton Shiray,Shira Haas. Un tată îndurerat trăiește circumstanțele absurde din jurul morții fiului său, în această ultimă cugetare critică asupra culturii militare a regizorului israelian Samuel Maoz. Michael și Dafna se confruntă cu o durere înfricoșătoare când oficialii armatei sosesc în casa lor pentru a anunța moartea fiului lor, Jonathan. Michael devine din ce în ce mai frustrat de doliul excesiv al rudelor și de încurajările seci ale birocraților. În timp ce soția lui sedată se odihnește, Michael se învârte într-un vârtej de furie, doar pentru a experimenta ulterior una dintre răsturnările enigmatice ale vieții, turnură care nu poate fi rivalizată decât de experiențele militare suprarealiste ale fiului său.

"Foxtrot" examinează atât puterea, cât și absurditatea serviciului militar din mai multe puncte de vedere. Trecând de la apartamentul părinților îndurerați, la postul militar îndepărtat unde Jonathan era plasat, povestea ne arată câtă distrugere poate apărea atunci când tinerii soldați, abia reușind să pună degetul pe trăgaci, trăiesc privare și singurătate. Foxtrot (2017) este o poveste puternică, despre nebunia războiului și despre urmările sale iminente.
 


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
38

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
45

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
128

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...