Unele dintre avantajele jocurilor de cărți

Unele dintre avantajele jocurilor de cărți

Jocurile de cărți sunt o formă populară de divertisment și sunt potrivite pentru toată lumea. Indiferent de vârstă sau de nivelul de educație, oricine se poate juca. După cum se dovedește, se merită să le jucăm cât mai des posibil deoarece aceste tipuri de jocuri ne pot aduce beneficii tangibile.

Jocurile de cărți sunt eficiente în stimularea minții și îmbunătățirea memoriei de scurtă durată – nu este neobișnuit să fii nevoit să-ți amintești acțiunile care au loc în timpul unui joc sau, pur și simplu, poziția cărților în sine. În acest caz, merită să fii atent la jocurile de memorie, care, nu întâmplător, au un efect benefic asupra memoriei pe termen lung. În plus, unele jocuri ascut memoria vizuală, iar acest efect este resimțit de cei care joacă Solitaire. Mai mult decât atât, jocurile de cărți sunt un antrenament grozav pentru creier; dacă nu vrei să pierzi la niciun joc de cărți, trebuie să ...îți pui mintea la contribuție. Prin această formă de divertisment, poți învăța și să faci conexiuni între fapte.

Jocurile de cărți sunt o lecție grozavă de planificare (a propriilor tale mișcări), de anticipare (a mișcărilor adversarului) și atingerea obiectivelor. De multe ori, ele necesită dezvoltarea unei strategii. Jocurile de cărți exersează, de asemenea, atenția, perceptivitatea și simțul observației - în cazul pokerului, de exemplu, este important să captezi semnalele subtile transmise de jucători - atât pe cele destinate să comunice informații între jucători, cât și pe cele trimise pentru a-i deruta pe ceilalți. În acest fel, jucătorii pot învăța să recunoască intențiile celorlalți, să fie creativi în găsirea de soluții constructive în corelație cu setul de reguli de poker și să gândească analitic. Doar fiind conștienți de tipurile de pariuri și de limitele acestora, planificarea poate fi cea mai eficientă.

Pentru a câștiga un joc de cărți, este necesar să te concentrezi în mod corespunzător asupra jocului. Capacitatea de concentrare este extrem de importantă, mai ales că poate fi dificil de stăpânit uneori. Cu toate acestea, merită să te antrenezi în acest sens, pentru că există șanse mari să dea roade în viitor. De asemenea, trebuie menționat că jocurile de cărți ne învață răbdarea. Răbdarea este câștigată la niveluri din ce în ce mai înalte de joc (de exemplu, în titluri precum Solitaire sau Mahjong). Este important de menționat și faptul că jocurile de cărți ne învață să tragem concluzii constructive și să analizăm motivele eșecurilor.
Potrivit cercetărilor, jocurile de cărți ajută la formarea așa-numitei rezerve cognitive. Acest termen se referă la cunoștințele și abilitățile mentale care permit unei persoane să rămână într-o bună formă mentală și mai târziu în viață.

Oamenii care experimentează jocurile de cărți au abilități cognitive mai bune, adică au capacitatea de a dobândi cunoștințe și de a le folosi în viața reală, cum ar fi perceperea stimulilor, percepția simțului, memoria, atenția, controlul comportamental și raționamentul. Jocurile care necesită gândire și implicare intensă, cum ar fi bridge-ul, sunt grozave în acest sens.

Fără îndoială, jocurile de cărți sunt o modalitate excelentă de a petrece timp cu prietenii sau cu persoane cunoscute pe platformele online. Acest lucru duce la construirea de relații și la păstrarea legăturii cu cei dragi. Totodată, în unele jocuri, există un cod de onoare sau reguli de politețe, cu care fiecare participant ar trebui să se familiarizeze.

Utilizarea jocurilor de cărți poate contribui, de asemenea, la extinderea cunoștințelor despre diferite națiuni sau culturi și face posibilă învățarea unui vocabular nou - în diferite limbi străine. Nu este neobișnuit ca jocurile de cărți să îmbunătățească abilitățile matematice. Datorită varietății uriașe a acestor tipuri de jocuri, ele pot fi selectate individual, în funcție de interesele jucătorului. Jocurile de cărți sunt, de asemenea, o oportunitate excelentă pentru conversații interesante, despre ceea ce se întâmplă în lume, de exemplu. În plus, cei mai mari fani ai jocurilor citesc cărți despre strategii posibile, studiază în amănunt jocul preferat și încearcă să învețe noi abilități de la jucătorii experimentați.

Dacă din toate aceste beneficii, niciunul nu îți surâde complet, mai există și altele, însă condiția de îndeplinit pentru a le descoperi, este să încerci efectiv, rând pe rând, diverse jocuri de cărți.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean ridicat de acasă în cătușe și dus într-o celulă din Penitenciar!

astăzi, 12:33
121

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Flămânzi au identificat un bărbat, din orașul Flămânzi, pe numele căruia era emis de către Judecătoria Botoșani un mandat de execu...

Lucian Trufin, PSD: „Voi continua dezvoltarea județului Botoșani prin experiența de 20 de ani în administrație publică, cu susținerea echipei PSD”

astăzi, 12:02
32

„Le mulțumesc botoșănenilor care au semnat pentru susținerea candidaturii mele la Președinția Consiliului Județean. În această campanie de strângere de semnături, am realiza...

Polițiștii de frontieră botoșăneni au confiscat marfă contrafăcută care trebuia să ajungă în Ucraina (Foto)

astăzi, 10:49
99

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Racovăț au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, peste 680 bunuri, toate purtând î...