Prestigiosul concurs „Porni Luceafărul...” și-a desemnat câștigătorii. Cinci botoșăneni printre premiați

Prestigiosul concurs „Porni Luceafărul...” și-a desemnat câștigătorii. Cinci botoșăneni printre premiați

Centrul Județean pentru Consevarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) din Botoșani, cu sprijinul Consiliului Județean, au organizat cea de-a XXXIX-a ediție a Concursului Naţional de Poezie şi Interpretare Critică a Operei Eminesciene „Porni Luceafărul...”, unul dintre cele mai importante și longevive concursuri literare din țară.

„În pofida situației pandemice provocată de noul coronavirus, activitățile culturale se pot desfășura în mediul online, unde contextul este permisiv”, au explicat reprezentanții instituției.

Luni, când se împlinesc 131 de ani de la moartea poetului Mihai Eminescu, acest concurs prestigios și-a desemnat laureații.

La secțiunea „Carte publicată”, a fost desemnat câștigător Vlad-Ionuț Sibechi, din Suceava.

La secțiunea „Poezie în manuscris”, premiul I i-a revenit Mălinei Lipară, din Buzău, premiul al II-lea a fost câștigat de către Andreea-Mihaela Dimitriu, din orașul sucevean Fălticeni, iar podiumul a fost completat de către botoșăneanca Georgiana Ciornohac, din comuna Blândești.

Mențiuna I a acestei sencțiuni a fost luată de Lucian-Mihai Pintilie, din municipiul Botoșani, iar cea de a doua a fost împărțită de Teodora Horodincu, din Darabani, și Mihai-Adrin Dîrmoi, din comuna Ungureni. Cea de a treia mențiune a fost obținută, la egalitate, de dorohoianca Liliana-Virginia Rudișteanu și Iuliana-Marinela Cârnaru, din Alexandria.

Juriul ediției a fost format din: Bogdan Crețu, care a fost președintele comisiei, profesor universitar doctor la Facultatea de Litere a Universității „Al. I. Cuza” din Iași, Ala Sainenco, director al Memorialului Ipotești și Victor Teișanu, poet și jurnalist, membru al Uniunii Scriitorilor din România.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
244

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
222

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
318

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...