Fabrică de procesare a cânepii construită la Dorohoi

Judeţul Botoşani a ajuns zona cu cea mai mare suprafaţă cultivată de cânepă, un produs ce necesită autorizaţii speciale. Acest lucru a atras investitori ce construiesc prima fabrică de procesare a cânepii din judeţ. 

Fabrică de procesare a cânepii construită la Dorohoi

O investiţie de 400.000 euro va fi finalizată în aprilie şi va însemna punerea în funcţiune a primei fabrici de procesare a cânepii.

Fabrica se construieşte la Dorohoi şi este investiţia unor oameni de afaceri localnici. Avocatul Ioan Sălăvăstru este reprezentantul investitorilor şi spune că lucrările au început în septembrie 2017. „Firma Andrada derulează investiţia şi proiectul a fost puţin întârziat de vremea rece, însă sperăm ca pe la jumătatea lui martie sau începutul lui aprilie să fie totul gata. Proiectul se ridică la 400.000 euro”, a declarat avocatul Sălăvăstru.

Potrivit lui Cristian Delibaş, directorul Direcţiei Agricole, judeţul Botoşani este cel mai mare cultivator de cânepă din ţară.

 „Anul trecut, în judeţul Botoşani a fost autorizată cea mai mare suprafaţă cultivată cu cânepă din toată ţara, respectiv 839 hectare de teren. Suntem primii la suprafaţa cultivată cu cânepă. Din câte informaţii am eu despre proiectul de la Dorohoi, vor produce ulei de cânepă”, a declarat Cristian Delibaş.

Sursa. ziarulevenimentul.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Suferința unui copil de 6 anișori: De la un accident banal, la confruntarea cu un inamic necruțător!

astăzi, 08:16
1

Părinții s-au alarmat și l-au dus la medic. Pentru că totul s-a întâmplat în timpul pandemiei, așteptarea pentru programare și diagnostic a fost o încercare grea.Dup...

Care este echipa care a vrut să îl ”fure” pe Andone și cum a răspuns antrenorul de la Botoșani!

astăzi, 07:48
206

Bogdan Andone e aproape să reușească o minune la FC Botoșani, formație pe care a preluat-o în iarnă, cu 12 puncte după 21 de etape.“Mi-a zis că mă salvează în decembrie...

După 20 de ani, coșmarul unui infirm obligat să cerșească și în Botoșani s-a terminat! (Video)

astăzi, 07:25
154

Un individ cu dublă cetățenie, română și moldovenească, este suspectat că a forțat o persoană vulnerabilă, cu infirmități grave, să cerșească timp de mai mulți ani.A fost pla...