Ziua Educației 2020, marcată alături de Copiii din Pichet

Ziua Educației 2020, marcată alături de Copiii din Pichet

De Ziua Internațională a Educației, marcată în fiecare an pe 5 octombrie, Mihaela Mihăescu, președintele Asociației IHTIS, propune comunității botoșănene să sărbătorească această zi alături de cei 30 de copiii care trăiesc în  fostul pichet militar, din satul Hilișeu Crișan, județul Botoșani.

Povestea lor de viață , desprinsă parcă dintr-un scenariu de film, prezintă condițiile inumane în care își duc zilele nouă familii, nevoite să trăiască în sărăcie, fiind marginalizate de o societate selectivă. Datorită unor oameni cu suflet mare, la Pichet există deja majoritatea materialelor necesare amenajării unei săli educative, unde copiii, supravegheați de voluntari, vor avea șansa la educație, vor fi sprijiniți și sfătuiți.

În acest scop, Mihaela Mihăescu propune botoșănenilor  să sărbătorească Ziua Educației alături de Copiii din Pichet, prin voluntariat în construcții.

“Să sărbătorim Ziua Educației 2020, alături de Copiii din Pichet, prin voluntariat în construcții, fiecare asumându-și responsabil o părticică din întregul proiect, sub directa coordonare a domnului Dubei Ciprian.

Facem apel: din 5 octombrie

Pe rând, unul sau doi voluntari, o singură zi.

Susţineţi copiii din pichet!

Susţineţi educaţia!

Susţineţi Campania IHTIS: Te provoc – să provoci!”, a transmis președintele Asociației IHTIS, Mihaela Mihăescu.

 

Spune-ne opinia ta