Politist comunitar cercetat de Parchet pentru abuz in serviciu!

Politist comunitar cercetat de Parchet pentru abuz in serviciu!

IOAN ONUTU

Saptamana trecuta, a fost inregistrata la Politia Comunitara Botosani o sesizare din partea lui Dan Simionovici, fratele fostului prefect Alexandru Simionovici, prin care solicita efectuarea unor verificari in privinta modului in care a procedat un agent al Politiei Comunitare, atunci cand masina sa personala a fost ridicata de reprezentantii firmei HSR, agentul respectiv fiind cel care ar fi semnat dispozitia de ridicare si procesul-verbal.

"Exista o reclamatie facuta de Dan Simionovici cu privire la ridicarea masinii personale, care i s-a parut ca fiind ilegala. El s-a adresat Parchetului pentru ca i s-a ridicat masina si a solicitat sa se faca niste cercetari vizavi de comportamentul agentului de Politie Comunitara  si al firmei HSR. Mi-a facut si mie o sesizare, a venit personal, a zis ca nu are ce sa reproseze institutiei, dar doreste sa se faca niste verificari", a spus Ioan Onutu, seful Politiei Comunitare.

Pentru verificarea celor sesizate, aspecte care il privesc direct pe agentul de politie Andrei Balan, seful Politiei Comunitare a dispus efectuarea unei anchete interne, desfasurata de consilierul juridic si seful Serviciului de ordine publica si paza.

"Domnul Simionovici spune ca a parcat masina undeva in spatele Spitalului Judetean si zice ca acolo ar fi un loc al spitalului si ca s-ar fi facut un abuz. Mi-a arat si niste fotografii si acolo ar fi fost spatiu verde. In mai putin de doua-trei saptamani noi vom fi in masura sa dam un raspuns in ceea ce priveste actiunea agentului", a spus Ioan Onutu.

Se pare ca exista doua acte, respectiv dispozitia de ridicare-blocare si procesul-verbal, care sunt semnate de agent, ceea ce, potrivit lui Onutu, inseamna ca agentul a recunoscut faptul ca tot ceea ce este scris in acele acte este fapta constatata de el.

"Daca nu a respectat procedura de completare a dispozitiei si procesului-verbal, agentul risca o pedeapsa, poate sa fie dat chiar si afara. Nu este un agent problema, dar vom verifica. Eu zic ca agentul a procedat corect, dar trebuie sa verificam si ce zice domnul Simionovici si ce zice agentul", a conchis seful Politiei Comunitare.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O soferiţă însărcinată a suferit un atac de panică după un accident! Un echipaj Smurd, solicitat la faţa locului

Joi, 23 Noiembrie 2017
1109

Evenimentul a avut loc, joi după-amiază, la intrare în oraşul Săveni dinspre Botoşani. Tânăra, de 27 de ani, se afla la volanul unui VW Passat, fiind acroşată de un autoturism...

Dezbatere la Liceul "Regina Maria" Dorohoi: Educația digitală versus educația tradițională - FOTO

Joi, 23 Noiembrie 2017
344

Joi, 23 noiembrie, un grup de  reprezentanți ai Centrului Europe Direct Botoșani a efectuat  o deplasare la Dorohoi, la Liceul Regina Maria, pentru o inedită activitate în...

Comunicat - Doina Federovici: "Județul Botoșani a primit de la Guvern fondurile necesare pentru asigurarea cheltuielilor din domeniul asistenței sociale"

Joi, 23 Noiembrie 2017
282

Președintele PSD Botoșani a anunțat astăzi că în urma solicitărilor autorităților locale, Guvernul a alocat din fondul de rezervă necesarul de bani pentru asigurarea cheltuielilor privi...