Politist comunitar cercetat de Parchet pentru abuz in serviciu!

Politist comunitar cercetat de Parchet pentru abuz in serviciu!

IOAN ONUTU

Saptamana trecuta, a fost inregistrata la Politia Comunitara Botosani o sesizare din partea lui Dan Simionovici, fratele fostului prefect Alexandru Simionovici, prin care solicita efectuarea unor verificari in privinta modului in care a procedat un agent al Politiei Comunitare, atunci cand masina sa personala a fost ridicata de reprezentantii firmei HSR, agentul respectiv fiind cel care ar fi semnat dispozitia de ridicare si procesul-verbal.

"Exista o reclamatie facuta de Dan Simionovici cu privire la ridicarea masinii personale, care i s-a parut ca fiind ilegala. El s-a adresat Parchetului pentru ca i s-a ridicat masina si a solicitat sa se faca niste cercetari vizavi de comportamentul agentului de Politie Comunitara  si al firmei HSR. Mi-a facut si mie o sesizare, a venit personal, a zis ca nu are ce sa reproseze institutiei, dar doreste sa se faca niste verificari", a spus Ioan Onutu, seful Politiei Comunitare.

Pentru verificarea celor sesizate, aspecte care il privesc direct pe agentul de politie Andrei Balan, seful Politiei Comunitare a dispus efectuarea unei anchete interne, desfasurata de consilierul juridic si seful Serviciului de ordine publica si paza.

"Domnul Simionovici spune ca a parcat masina undeva in spatele Spitalului Judetean si zice ca acolo ar fi un loc al spitalului si ca s-ar fi facut un abuz. Mi-a arat si niste fotografii si acolo ar fi fost spatiu verde. In mai putin de doua-trei saptamani noi vom fi in masura sa dam un raspuns in ceea ce priveste actiunea agentului", a spus Ioan Onutu.

Se pare ca exista doua acte, respectiv dispozitia de ridicare-blocare si procesul-verbal, care sunt semnate de agent, ceea ce, potrivit lui Onutu, inseamna ca agentul a recunoscut faptul ca tot ceea ce este scris in acele acte este fapta constatata de el.

"Daca nu a respectat procedura de completare a dispozitiei si procesului-verbal, agentul risca o pedeapsa, poate sa fie dat chiar si afara. Nu este un agent problema, dar vom verifica. Eu zic ca agentul a procedat corect, dar trebuie sa verificam si ce zice domnul Simionovici si ce zice agentul", a conchis seful Politiei Comunitare.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pentru părinții și adolescenții din Botoșani: Ateliere interactive "Mesajele mediatice din mintea noastră"

astăzi, 19:15
448

Sâmbătă, 23 septembrie, părinții și adolescenții din Botoșani sunt invitați să participe la atelierele interactive "Mesajele mediatice din mintea noastră", susținute de Dan ...

Ajutoare financiare pentru proprietarii din blocul afectat de explozie, acordate prin AJPIS

astăzi, 15:32
1076

În acest sens, specialiştii instituţiei au început anchetele sociale în toate cele 12 familii de proprietari pentru a vedea care este starea materială şi la ce plafon de ajutoare...

O nouă avertizare meteo pentru judeţul Botoşani!

astăzi, 13:59
741

Administraţia Naţională de Meterologie a emis o nouă avertizare meteo care vizează mai multe judeţe.În intervale scurte de timp sau prin acumulare, în județele Tulcea, Brăila, ...