Politist comunitar cercetat de Parchet pentru abuz in serviciu!

Politist comunitar cercetat de Parchet pentru abuz in serviciu!

IOAN ONUTU

Saptamana trecuta, a fost inregistrata la Politia Comunitara Botosani o sesizare din partea lui Dan Simionovici, fratele fostului prefect Alexandru Simionovici, prin care solicita efectuarea unor verificari in privinta modului in care a procedat un agent al Politiei Comunitare, atunci cand masina sa personala a fost ridicata de reprezentantii firmei HSR, agentul respectiv fiind cel care ar fi semnat dispozitia de ridicare si procesul-verbal.

"Exista o reclamatie facuta de Dan Simionovici cu privire la ridicarea masinii personale, care i s-a parut ca fiind ilegala. El s-a adresat Parchetului pentru ca i s-a ridicat masina si a solicitat sa se faca niste cercetari vizavi de comportamentul agentului de Politie Comunitara  si al firmei HSR. Mi-a facut si mie o sesizare, a venit personal, a zis ca nu are ce sa reproseze institutiei, dar doreste sa se faca niste verificari", a spus Ioan Onutu, seful Politiei Comunitare.

Pentru verificarea celor sesizate, aspecte care il privesc direct pe agentul de politie Andrei Balan, seful Politiei Comunitare a dispus efectuarea unei anchete interne, desfasurata de consilierul juridic si seful Serviciului de ordine publica si paza.

"Domnul Simionovici spune ca a parcat masina undeva in spatele Spitalului Judetean si zice ca acolo ar fi un loc al spitalului si ca s-ar fi facut un abuz. Mi-a arat si niste fotografii si acolo ar fi fost spatiu verde. In mai putin de doua-trei saptamani noi vom fi in masura sa dam un raspuns in ceea ce priveste actiunea agentului", a spus Ioan Onutu.

Se pare ca exista doua acte, respectiv dispozitia de ridicare-blocare si procesul-verbal, care sunt semnate de agent, ceea ce, potrivit lui Onutu, inseamna ca agentul a recunoscut faptul ca tot ceea ce este scris in acele acte este fapta constatata de el.

"Daca nu a respectat procedura de completare a dispozitiei si procesului-verbal, agentul risca o pedeapsa, poate sa fie dat chiar si afara. Nu este un agent problema, dar vom verifica. Eu zic ca agentul a procedat corect, dar trebuie sa verificam si ce zice domnul Simionovici si ce zice agentul", a conchis seful Politiei Comunitare.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

AmFiTeatru 10 - JOIA TINERETULUI debutează, pe 25 ianuarie, la Teatrul Eminescu!

Luni, 22 Ianuarie 2018
208

Pentru că mai e ceva timp până la începerea festivalului (sfârșitul lui aprilie 2018), iar nerăbdarea e mare, AmFiTeatru 10 propune pînă atunci câte o zi din fiecare...

Un tânăr s-a spânzurat după o ceartă cu iubita!

Luni, 22 Ianuarie 2018
5352

Tânărul de 23 de ani, din satul Mănăstireni, comuna Unţeni, a mai ameninţat şi în trecut că îşi va pune capăt zilelor. Luni a avut o nouă ceartă cu iubita sa şi s-a ...

Botoșani Model United Nations: Au început înscrierile pentru ediţia a șasea BTMUN!

Luni, 22 Ianuarie 2018
180

Au început înscrierile pentru ediţia a 6-a BTMUN, conferinţa internaţională la care participă şi delegaţii străine. Evenimetul va avea loc între 30 martie - 1 aprilie, dar p&...