Promisiuni pentru reabilitarea drumului naţional care duce la Ştefăneşti

Promisiuni pentru reabilitarea drumului naţional care duce la Ştefăneşti

Unul dintre drumurile naţionale din judeţul Botoşani pe care s-a intervenit prea puţin în ultimii ani, singurele lucrări făcute fiind cele de plombare, sau pe ici, pe colo câte un covor asfaltic, este DN 29 care leagă municipiul Botoşani de Vama Stânca.

Acest sector de drum naţional a fost prins de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi, care are în administrate drumurile naţionale din judeţul Botoşani, într-un program de reabilitare şi modernizare care se întinde pe trei ani.

Directorul DRDP Iaşi a precizat că până la jumătatea lunii februarie se va desemna constructorul, iar ulterior se va semna contractul. O provocare pe drumul care duce la Vama Stânca este găsirea unei soluţii pentru alunecarea de teren de la Dealu Mare, în ciuda investiţiilor făcute până acum zona continuând să fie cu probleme.

În cadrul acestui program care se întinde până în 2020, în judeţul Botoşani ar urma să fie reabilitaţi peste 200 de kilometri de drum naţional, lucrările constând în turnarea de covoare asfaltice.

“Şi DN 29 este prins într-un program. Pe trei ani este contractul pe care o să îl facem, e posibil să facem tot drumul Botoşani-Ştefăneşti într-un an sau pe tronsoane, acum nu pot spune pentru că nu ştiu ce buget voi avea. După ce avem contractele ţipăm după bani. Acest contract este în procedură, în lucru la Companie dar sperăm ca până la sfârşitul lunii ianuarie, jumătatea lui februarie, să îl încheiem, să avem câştigătorul”, a declarat, pentru Ştiri.Botoşani.ro, Ovidiu Laicu, directorul DRDP Iaşi.

Anul acesta în judeţul Botoşani s-au turnat 75 de kilometri de covor asfaltic pe drumurile naţionale.

Fondurile pentru investiții pe drumurile naționale sunt alocate de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași. 

S-a semnat şi contractul pentru execuţia lucrărilor la drumul naţional Manoleasa-Rădăuţi Prut, în prezent lucrându-se la proiectare.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Monumente istorice dispărute de zeci de ani, existente încă pe hârtie. "Din motive pur administrative sau de indolenţă a unor funcţionari..."

astăzi, 14:37
62

Mai multe obiective din judeţul Botoşani, care au fost încadrate în categoria monumentelor istorice, dar care sunt dispărute fizic de zeci de ani, figurează în continuare pe list...

Mii de rable scoase din circulaţie, la Botoşani, cu bani de la stat

astăzi, 14:00
92

Potrivit directorului Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Botoşani, Eugen Mateciuc, Programul Rabla va continua şi în cursul acestui an şi va fi destinat atât persoanelor fizice,...

Demisii într-o instituţie botoşăneană din cauza salariilor mici!

astăzi, 13:34
451

Au protestat şi au întrerupt activitatea în instituţie dar chiar şi aşa nici până la această oră doleanţele angajaţilor Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Botoşani în materie de...