Promisiuni pentru reabilitarea drumului naţional care duce la Ştefăneşti

Promisiuni pentru reabilitarea drumului naţional care duce la Ştefăneşti

Unul dintre drumurile naţionale din judeţul Botoşani pe care s-a intervenit prea puţin în ultimii ani, singurele lucrări făcute fiind cele de plombare, sau pe ici, pe colo câte un covor asfaltic, este DN 29 care leagă municipiul Botoşani de Vama Stânca.

Acest sector de drum naţional a fost prins de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi, care are în administrate drumurile naţionale din judeţul Botoşani, într-un program de reabilitare şi modernizare care se întinde pe trei ani.

Directorul DRDP Iaşi a precizat că până la jumătatea lunii februarie se va desemna constructorul, iar ulterior se va semna contractul. O provocare pe drumul care duce la Vama Stânca este găsirea unei soluţii pentru alunecarea de teren de la Dealu Mare, în ciuda investiţiilor făcute până acum zona continuând să fie cu probleme.

În cadrul acestui program care se întinde până în 2020, în judeţul Botoşani ar urma să fie reabilitaţi peste 200 de kilometri de drum naţional, lucrările constând în turnarea de covoare asfaltice.

“Şi DN 29 este prins într-un program. Pe trei ani este contractul pe care o să îl facem, e posibil să facem tot drumul Botoşani-Ştefăneşti într-un an sau pe tronsoane, acum nu pot spune pentru că nu ştiu ce buget voi avea. După ce avem contractele ţipăm după bani. Acest contract este în procedură, în lucru la Companie dar sperăm ca până la sfârşitul lunii ianuarie, jumătatea lui februarie, să îl încheiem, să avem câştigătorul”, a declarat, pentru Ştiri.Botoşani.ro, Ovidiu Laicu, directorul DRDP Iaşi.

Anul acesta în judeţul Botoşani s-au turnat 75 de kilometri de covor asfaltic pe drumurile naţionale.

Fondurile pentru investiții pe drumurile naționale sunt alocate de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași. 

S-a semnat şi contractul pentru execuţia lucrărilor la drumul naţional Manoleasa-Rădăuţi Prut, în prezent lucrându-se la proiectare.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Victimele accidentelor rutiere, comemorate la Botoşani. “Nu trece dincolo, alege viaţa!” FOTO

astăzi, 10:59
697

Şi în acest an, la Botoşani, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean au marcat Ziua comemorăii victimelor accidentelor rutiere.Poliţiştii rutieri au împărţit plian...

Vezi cuantumul taxelor, pentru anul 2018, datorate bugetului judeţean!

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
835

Taxele locale datorate de persoanele fizice şi persoanele juridice bugetului judeţului, pentru anul 2018, vor fi aprobate de consilierii judeţeni în şedinţa ordinară de săptămâna v...

Peste 200 de copii născuţi prematur, în 2017, la Maternitatea Botoşani. “Au fost şi copii sub 1.000 de grame”

Vineri, 17 Noiembrie 2017
1649

Numărul copiilor care se nasc prematur, la Botoşani, se păstrează constant de la un an la altul. Potrivit medicului Carmen Zaboloteanu, şeful Secţiei Neonatologie de la Secţia de Obstetrică ş...