Investiţia este în prezent la stadiul de proiect, fiind depusă la Primăria Botoşani documentaţia necesară în vederea realizării unui studiu de oportunitate. Toate clădirile care se află în prezent pe cei 4.694 de metri pătraţi vor fi demolate.
“Pe amplasamentul fostei UGIRA un investitor a depus la primărie documentaţia ce are ca obiect întocmirea unui studiu prealabil de oportunitate în vederea realizării obiectivului Construire locuinţe colective subsol plus parter, plus patru etaje, şi subsol plus parter cu şase etaje, cu spaţii comerciale la parter şi parcări la subsol, amenajări exterioare. Obiectul studiului de oportunitate constă în analiza şi evaluarea problemelor funcţionale şi tehnice din zonă, ţinându-se cont de strategia de dezvoltare urbană a administraţiei locale. În prezent terenul studiat are destinaţie Curţi construcţii, zonă de unităţi industriale de depozitare şi transport, find ocupat pe o suprafaţă de 3.105 mp de patru corpuri de clădiri care sunt propuse a fi demolate, conform unui certificat de urbanism emis în septembrie 2017. Acolo este un spaţiu comercial şi un service auto, o funcţiune total improprie zonei centrale a municipiului atât ca imagine cât şi ca activitate poluantă pentru locuitorii din zonă”, a declarat viceprimarul Marian Murariu.
Investiţia va consta practic într-un bloc cu patru etaje şi două scări de bloc cu câte şase etaje. Studiul de oportunitate este doar un prim pas, iar după ce va fi aprobat se intră în linie dreaptă pentru studierea documentaţiei PUZ propriu-zise. Pe terenul respectiv se propune a fi realizată şi o zonă verde cu rol estetic vizual şi de diminuare a zgomotului în raport cu blocurile învecinate.
Intenţia investitorului privat de a ridica cele două blocuri întâmpină deja opoziţie din partea unor cetăţeni care locuiesc în imobilele aflate în imediata vecinătate, fiind deja depuse o serie de obiecţiuni la primărie. Unii spun că o parte din aleea de acces este proprietatea lor privată şi nu vor să o cedeze, în timp ce alţii se arată deranjaţi de zgomotul ce va fi produs în timpul lucrărilor de demolare şi de construcţie.
“Au fost depuse la primărie obiecţiuni ale cetăţenilor din zonă cu privire la viitoarea investiţie, de care se va ţine seama dacă vor fi făcute conform legii. În ipoteza în care avizul de oportunitate va fi favorabil, se va intra în linie dreaptă pentru elaborarea propiru-zisă a PUD-ului, iar cetăţenii vor fi notificaţi încă o dată şi vor putea din nou depune obiecţiuni, iar dacă va fi cazul se va organiza o şedinţă de dezbatere publică la primărie”, a mai precizat viceprimarul Marian Murariu.