Acces interzis în apartament din cauza lucrărilor de modernizare dintr-un cartier din Botoşani FOTO

Lucrările de modernizare a cartierelor botoşănene creează situaţii dificile pentru cei care sunt direct afectaţi, uşor amuzante pentru trecători. O familie din Botoşani ar trebui să sară gardul ca să ajungă în casă, pentru că poarta de acces este blocată.

Acces interzis în apartament din cauza lucrărilor de modernizare dintr-un cartier din Botoşani FOTO

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

După ani de zile de aşteptare, botoşănenii care locuiesc la blocurile de pe strada Izvoarelor, perpendiculară pe Împărat Traian, s-au bucurat când au văzut utilajele firmei de construcţii că poposesc în cartier.

Lucrările de schimbare a bordurilor au început şi urmau cele de creare a unei parcări modernizate. Numai că bordurile montate, şi aşa înalte, l-au împiedicat pe un botoşănean şi pe familia sa să mai intre în curtea pe care şi-a amenajat-o. Şi asta pentru că poarta se deschide spre exterior şi se împiedică într-o bordură. În zadar a încercat să le explice muncitorilor că nu e bine ce fac.

"Când le-am spus să nu pună borduri în faţa porţii mi-au spus să schimb poarta şi că ei nu pot să modifice proiectul. Cică să merg la primărie să rezolv problema", spune botoşăneanul.

La faţa locului, situaţia nu arată prea bine. Extinderea apartamentului şi curtea amenajată, împrejmuită cu gard, nu mai poate fi accesată pietonal, familia care locuieşte la parter fiind nevoită să ocolească.

Viceprimarul Marian Murariu spune că va merge la adresa indicată să vadă ce se întâmplă şi dă asigurări că şi proiectele pot fi modificate.

"E important să ştim dacă domnul care a făcut sesizarea are, prin autorizaţie, posibilitatea accesării pietonale a intrării în apartament. Ştiţi că e posibil ca extinderea să fie autorizată, dar accesul să fie pe partea cealaltă. Din câte ştiu, autorizaţiile pentru extindere se dau cu acces dinspre interior, numai atunci când este vorba de spaţii comerciale se dă acces din exterior. Deci trebuie verificat dacă prin autorizaţia de construcţie are şi acces prin spate, adică dacă e legal accesul pe acolo. Vom studia cazul şi în măsura în care constatăm legalitatea accesului prin exterior, vom remedia", spune Marian Murariu.







 

 

Spune-ne opinia ta