Edilii au transmis o adresă către societatea Nova Apaserv, întrucât anul acesta au fost mai multe avarii în zona respectivă, existând posibilitatea ca surparea să se fi produs acum tot din cauza unei avarii.
Răspunsul din partea operatorului de apă a întârziat să apară și, după mai multe telefoane date de reprezentanții Primăriei, cei de la Nova Apaserv au transmis că prăbușirea nu se datorează unei avarii.
"Pietonalul Transilvaniei este în perioadă de monitorizare și de garanție până la sfârșitul lunii mai 2018. Anul acesta au fost trei sau patru avarii pe o conductă de apă. Ultima surpare care s-a produs este pe traseul acestei conducte de azbest și s-a presupus că este tot o avarie. În schimb, nu de aceeași părere sunt cei de la Nova Apaserv. Ei au fost în teren și au spus că nu au văzut apă și în consecință nu e o problemă de a dumnealor. Ca să putem interveni noi aveam nevoie o hârtie prin care să ne confirme că nu ține de dumnealor. Hârtia a venit foarte târziu", a precizat viceprimarul Marian Murariu.
În baza răspunsului primit de la operatorul de apă, reprezentanții municipalității au cerut firmei Victor Construct, cea care a executat lucrările de reabilitare, să facă verificări pentru a se vedea dacă nu există vicii de construcție.
"Serviciul Investiții a făcut deja o adresă către firma Victor Construct și am rugat să ne comunice punctul de vedere referitor la surparea produsă și să ia măsurile necesare remedierii situației create. Noi am trimis hârtia și așteptăm răspunsul", a mai precizat edilul.
O altă ipoteză luată în calcul este aceea că prăbușirea s-a produs ca urmare a surpării boltei unui beci, știind că în zona Centrului Vechi există astfel de beciuri.
"Ar putea fi un beci pentru că tot Centrul Vechi este împânzit de beciuri suprapuse pe trei niveluri ,iar aceste beciuri se extind și în afara ariei Centrului Vechi, automat ajung și în zona Pietonalului Transilvaniei. Este foarte posibil să fie bolta unui beci care s-a surpat. Pentru a vedea clar ce e acolo trebuie săpat. Dacă este o problemă ce ține de constructor, o remediază constructorul, dacă e avarie va remedia Nova Apaserv, dacă este bolta unui beci trebuie făcută o expertiză și intrăm în alte cheltuieli. Suntem ținuți în șah de acest joc al hârtiilor. Am dori să intervenim, dar până nu avem documentele puse la punct nu putem", a mai spus Murariu.
Până când se vor face reparațiile, zona care s-a surpat a fost împrejmuită dar benzile s-au rupt deja.