Regulamentul privitor la furnizorii de utilități ce intervin pe străzile din Botoșani, întors de Prefectură

Regulamentul pentru eliberarea avizelor de intervenție la rețelele edilitare și noile reguli impuse furnizorilor de utilități care intervin pe străzile din municipiul Botoșani va trebui supus din nou spre aprobare în Consiliul Local.

Regulamentul privitor la furnizorii de utilități ce intervin pe străzile din Botoșani, întors de Prefectură

Un astfel de regulament a fost aprobat de aleșii municipali în luna iunie dar nu a primit viza de legalitate din partea Instituției Prefectului, din cauza unor neconcordanțe.

Potrivit viceprimarului Marian Murariu, Hotărârea de Consiliu Local va fi anulată și va fi adoptată una nouă. O noutate adusă de acest regulament este instituirea unei taxe de ocupare a locului public.

A fost și până acum o astfel de taxă, dar era percepută doar anumitor furnizori de utilități, cum ar fi fostul E.on. De acum înainte taxa va trebui plătită de toți frunizorii, inclusiv de către Nova Apaserv și Modern Calor, cuantumul fiind de 2 lei/zi/mp. Nu toți frunizorii sunt însă de acord cu această taxă.

"Hotărârea de Consiliu Local prin care s-a aprobat regulamentul pentru spargeri a fost respinsă de Prefectură pentru că o cifră nu era bună, în loc de 2013 era scris 2014. Ne-au cerut să anulăm acea Hotărâre de Consiliu Local pe care o vom relua, dar în momentul în care o vom relua trebuie din nou pus regulamentul în dezbatere publică. Este mai bine că se întâmplă așa pentru că cei de la Nova Apaserv aveau niște nemulțumiri vizavi de acest regulament de spargere, noi impuneam niște taxe pentru ocuparea terenului atât pe suprafața de teren ocupată de pământul din săpătură, cât și pe suprafața șanțului. Rolul acestei taxe era de a-i determina pe constructori să termine mai repede lucrarea, să nu creeze disconfort. Toate societățile s-au aliniat și au acceptat această taxă, mai puțin Nova Apaserv, care nici nu a vrut să vină la consultărileavute la primărie. Au venit în ultima zi și ne amenințau că ne dau în judecată. Îi vom chema din nou, cu toate că  i-am chemat și data trecută și putem demonstra, avem adrese făcute", a declarat viceprimarul Marian Murariu.

Citește și Reguli dure pentru furnizorii de utilități care intervin pe străzile din Botoșani! Fără pământ pe asfalt și taxă de ocupare a locului public!

 

 

Spune-ne opinia ta