Primăria Botoșani a mai primit 30 de hectare de la Armată. Ce va face cu terenul!

Municipalitatea botoșăneană a primit, printr-o Hotărâre de Guvern, încă 30 de hectare de teren de la Ministerul Apărării Naționale, pe Șoseaua Iașului.

 

Primăria Botoșani a mai primit 30 de hectare de la Armată. Ce va face cu terenul!

Cele 30 de hectare primite acum vin în continuarea celor aproximativ 47 de hectare de teren pe care Primăria Botoșani le-a primit în anul 2014 și pe care se ridică un nou cartier de locuințe ANL.

Pe noul teren se vor realiza utilitățile cartierului de locuințe, jumătate din aceste locuințe urmând a fi date angajaților Ministerului Apărării Naționale. 

"Prin Hotărâre de Guvern Primăria Botoșani a intrat în posesia suprafeței de 30 de hectare de pământ, este vorba de acele hectare care ne lipseau pentru finalizarea proiectului de locuințe ANL de pe Șoseaua Iașului. Sunt limitrofe cu partea de lac iar nouă ne sunt necesare pentru rezolvarea probelemei utilităților din zonă. Vom semna protocolul cu Ministerul Apărării Naționale, jumătate din locuințe vor pleca spre Minister, beneficiarii vor fi salariați ai MApN și mai mult decât atât va trebui să facem o cale de acces către cimitirul care este în curtea unității militare, două porți, o parcare, dar sunt lucruri asumate de noi", a pecizat primarul Cătălin Flutur.

Proiectul imobiliar se va dezvolta în șapte etape. În prima etapă se vor ridica 80 de locuințe, în etapa a doua 52 de locuințe, pentru ca în final să se ajungă la 600 de locuințe. 

 În noul cartier ANL va fi construit și un așezământ social, o grădiniță, o școală, biserică.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Consiliul Judeţean a făcut public proiectul de buget, pe 2018. Ce sume vor fi alocate!

Luni, 22 Ianuarie 2018
378

Consiliul Judeţean Botoşani a făcut public proiectul de buget pentru anul 2018, care urmează a fi aprobat de aleşii judeţeni după perioada de dezbatere publică.Potrivit documentului, venit...

Zeci de dispoziţii emise de un primar din judeţul Botoşani, nelegale!

Luni, 22 Ianuarie 2018
2988

Situaţia s-a înregistrat la Primăria comunei Prăjeni, unde primarul Alexandru Răileanu a emis 36 de dispoziţii care nu respectau criteriile de legalitate. Dispoziţiile priveau calculu...

Lucrări de consolidare pe două drumuri judeţene, cu bani de la CNI

Duminică, 21 Ianuarie 2018
1002

Consiliul Judeţean Botoşani va primi anul acesta bani de la Compania Naţională de Investiţii (CNI) pentru lucrări de consolidare pe două drumuri judeţene unde sunt probleme din cauza alunecăr...