Primari "muți" la consultarea privind banii pentru drumuri și dezvoltare

Primarii din județul Botoșani au fost convocați, marți, de către conducerea Consiliului Județean la o consultare privind fondurile ce urmează a fi repartizate unităților administrativ-teritoriale pe anul în curs pentru drumurile comunale, dar și pentru partea de dezvoltare.

Primari "muți" la consultarea privind banii pentru drumuri și dezvoltare

În debutul întâlnirii președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, a ținut să le spună primarilor pe ce considerente se vor repartiza sumele. 

Șeful Consiliului Județean a propus, la partea de drumuri, ca din cei 13 milioane de lei cea mai mare sumă, respectiv 10 milioane de lei, să fie direcționată către drumurile județene, iar diferența către dumurile comunale.

"Invers", a spus unul dintre primarii prezenți în sală, dar ulterior a început să râdă.

"La partea de drumuri sa nu ma bruscati, sunt bolnav, am racit de ziua lui Eminescu. Suma primita pentru drumuri este a doua din tara si multumesc parlamentarilor de Botosani pentru sustinerea avuta in acest sens, dincolo de tot ce a insemnat notificari facute de Consiliul Judetean catre Guvern, Ministere. V-am cerut prin adresa sa imi dati kilometrii de drum pe care ii aveti, starea drumurilor si functie de acest lucru vom face repartizarea sumelor. Suma este in jur de 13 milioane de lei, mai putin orasele vor primi, chiar daca imi sar in cap primarii de orase, procentual vorbind, se vor primi mai mult la comune decat la orase, functie de numarul de kilometri", a spus presedintele Consiliului Judetean.

Cat priveste sumele ce vor ajunge la primarii pentru echilibrarea bugetelor locale, presedintele Consiliului Judetean a tinut sa mentioneze ca se vor acorda cu prioritate pentru investitii in unitatile de invatamant. Suma primită pentru partea de dezvoltare este de 18,3 milioane lei

"Tinand cont de ceea ce dumneavoastra ati transmis, sumele pe care le-ati cerut sunt cam de o mie de ori mai mari fata de ce a avut la dispozitie Consiliul Judetean sa repartizeze. Printre cerintele dumneavoastra, ca sa mai descretim fruntile, au fost camere de luat vederi cu ultrasunete pe stanga sau dreapta. In general repartizarea a fost facuta pentru dezvoltare pe partea de scoli, s-au dat sume si pentru alt tip de activitati cerute de dumneavoastra, dar in general pentru scoli si gradinite", a mai spus presedintele Consiliului Judetean. 

După ce Costică Macaleți și-a spus punctul de vedere a dat cuvântul primarilor dar niciunul, nici măcar cei care în alți ani erau extrem de vocali când se împărțeau banii, nu a vrut să comenteze. În ședința de marți nu s-a dat citire sumelor ce ar urma să fie repartizate pe fiecare primărie, președintele Consiliului Județean spunând că încă se lucrează la repartizare.

Primarii au primit însă înainte de ședință sumele, dar niciunul nu a avut nimic de obiectat. 

 

 

Spune-ne opinia ta