Primar din judeţ, prins de ANI că a făcut afaceri cu pajişti

Un primar din judeţ a fost depistat de inspectorii de integritate că ar fi fost în conflict de interese administrativ în perioada cât a ocupat funcţia de consilier local în aceeaşi comună.

Primar din judeţ, prins de ANI că a făcut afaceri cu pajişti

Potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Integritate, primarul Stelian Maxim, în calitate de consilier local al comunei Blândeşti, a votat Hotărârea Consiliului Local privind aprobarea închirierii pajiștii prin licitație publică. Era vorba de un teren în suprafață de 542,58 ha situat în satele Blândești, Cherchejeni, Soldănești, aparținând domeniului privat al comunei Blândești.

De asemenea, în calitate de consilier local, actualul primar al comunei a votat Hotărârea Consiliului Local privind scăderea taxei de participare la licitație privind închirierea pajiștii comunale aparținând comunei Blândești și modificarea punctului 10 în caietul de sarcini. Ulterior, însă, Stelian Maxim a încheiat cu Consiliul Local al comunei Blândești, județul Botoșani, un contract de închiriere pentru o parte din acea suprafață de teren, spun inspectorii de integritate.

Mai mult, în calitate de primar, acesta a participat la adoptarea unei Hotărâri prin care s-a împuternicit pe sine însuși pentru verificarea lucrărilor efectuate pe pajiștea situată în satele Blândești, Cerchejeni, Soldănești, aparținând domeniului privat al comunei Blândești, încălcând astfel normele legale.

Potrivit ANI, Stelian Maxim a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris, lucru pe care de altfel şi Stelian Maxim l-a făcut.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
320

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...

Mama lui Ayan, mesaj emoționant către comunitate: ”Este pentru prima dată când mă mândresc ca sunt româncă!”

Luni, 18 Martie 2024
5520

Ayan locuia la Tudora, cu bunicii, iar părinții munceau în Londra. Duminică, o veste cruntă i-a năucit: copilul lor nu era de găsit.Au urmat mai bine de 24 de ore de căutări, cu o mo...

Patru tineri din Botoșani, deținători de droguri, depistați și sancționați de jandarmi!

Luni, 18 Martie 2024
219

La finalul săptămânii trecute, în urma acțiunilor executate de jandarmii botoșăneni împreună cu Serviciul Județean de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani î...