Planuri pentru redimensionarea conductei de alimentare cu apă a oraşului Flămânzi

Vizita directorului din Ministerul Fondurilor Europene Cătălin Gheran va da ocazia autorităţilor judeţene de a solicita ajutor pentru o nouă magistrală de apă pentru alimentarea zonei de nord a judeţului Botoşani şi a zonei Flămânzi.

Planuri pentru redimensionarea conductei de alimentare cu apă a oraşului Flămânzi

În următoarele zile este aşteptată la Botoşani şi Dorohoi vizita directorului Cătălin Gheran din Ministerul Fondurilor Europene, pentru a clarifica situaţia lucrărilor derulate în cel de-al doilea municipiul al judeţului în cadrul proiectului privind extinderea şi reabilitarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare.

Cu această ocazie, autorităţile judeţene vor pune în discuţie şi extinderea alimentării cu apă pe zona de nord a judeţului precum şi pe zona Flămânzi.

"Vorbim de o nouă magistrală de alimentare de apă, prinsă în masterplan, iniţial cu prelevarea apei din Rogojeşti, dar dat fiind că este lac de frontieră, am obţinut o dispensă, urmând ca ulterior cei de la Nova Apaserv să promoveze un astfel de proiect astfel încât judeţul să beneficieze de apă. Seceta de anul trecut ne-a demonstrat necesitatea extinderii alimentării cu apă. Apoi, tratarea cu prioritate a redimensionării conductei de apă care alimentează zona Flămânzi", spune preşedintele Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi.

Conducta care alimentează oraşul Flămânzi a fost proiectată pentru filatura din oraş, însă în ultimii ani numărul consumatorilor alimentaţi din magistrală a crescut treptat, incluzând comunele de pe traseul Botoşani- Flămânzi, inclusiv cartierul AlfaLand din marginea municipiului. Creşterea numărului consumatorilor a dus în mod firesc la scăderea presiunii, astfel că locuitorii din zonele Cerbu- Copălău au fost primii care au atras atenţia asupra lipsei de alimentare cu apă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Proiectul blocului explodat, căutat în arhivele Consiliului Judeţean Suceava

Joi, 21 Septembrie 2017
1219

În şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Mihai Platon, şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii Botoşani, a cerut ajutorul autorităţilor judeţene de a lu...

Vicii de construcţie descoperite de expert la blocul în care s-a produs explozia FOTO

Miercuri, 20 Septembrie 2017
5112

Timp de câteva ore, expertul tehnic atestat, prof. Dorel Plătică, a verificat toţi pereţii şi structurile de rezistenţă din scara blocului în care s-a produs explozia vineri şi a d...

Un cadru didactic botoşănean ia poziţie împotriva interzicerii materialelor auxiliare. "O să-i închidem în puşcărie pe profesori?"

Miercuri, 20 Septembrie 2017
1759

Liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ, Liviu Axinte, consideră că Ministerul Educaţiei a greşit flagrant în momentul în care a interzis, pe nepusă masă, folosirea ...