Probleme cu ridicarea deşeurilor, reclamate de botoşăneni

Un semnal transmis de un cititor al Ştiri.Botoşani.Ro arată platforma de gunoi din ANL Bucovina plină de deşeuri, depozitate atât în containerele pline-ochi, cât şi pe jos.

Probleme cu ridicarea deşeurilor, reclamate de botoşăneni

"Vă trimit poze cu gunoiul din cartierul ANL Bucovina că deh... tocmai au majorat tarifele. Gunoi neridicat de trei zile la temperaturi de peste 40 grade şi culmea! lângă un teren de joacă pentru copii mici", spune botoşăneanul, ataşând fotografiile.



Ulterior, a revenit cu alte fotografii, de luni dimineaţă, care arată că au fost golite containerele, însă gunoiul depozitat pe jos a rămas.



Am solicitat lămuriri de la directorul Urban Serv, Simion Drelciuc. Potrivit oficialului, posibilitatea ca gunoiul să nu fi fost ridicat trei zile este exclusă, datorită contractului cu municipalitatea care monitorizează cantităţile de gunoi colectate, în baza căreia prestaţia Urban Serv este plătită.

"Primăria Botoşani urmăreşte zilnic cantitatea de gunoi, se decontează lucrările. Şi aşa avem anumite neconcordanţe între noi şi reprezentanţii Primăriei, nu ne-am permite să facem aşa ceva", spune Simion Drelciuc.

Cât despre faptul că angajaţii Urban Serv au ridicat gunoiul din containere, dar nu şi gunoiul depozitat pe jos, Simion Drelciuc spune că din cauza timpului scurt şi a ariei extinse de acţiune, mai întâi se descarcă toate containerele, iar ulterior, o altă autospecială trece pe la fiecare platformă pentru ridicarea gunoiului rămas.

"Maşina trece în fiecare zi pe la fiecare platformă, începând cu orele 6:00, iar ceea ce este depozitat în interiorul platformei este colectat ulterior de o altă maşină care trece pe acelaşi traseu. Capacitatea maşinii fiind mică, nu se ajunge simultan la toate platformele. Cum ieri a fost duminică şi nu am lucrat pentru că nu am avut unde să ducem deşeurile, începând de astăzi dimineaţă sunt planificate platformele la care se intervine. Maşina va ajunge şi la ANL Bucovina, cred, în jurul prânzului pentru a strânge şi de pe jos, a început cu Şcoala 14. Maşina pentru containere descarcă tot şi rămâne restul pentru cealaltă maşină care se ocupă cu ridicarea gunoiului lăsat pe jos", susţine directorul Urban Serv.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
122

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
88

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
80

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...