Planuri pentru redimensionarea conductei de alimentare cu apă a oraşului Flămânzi

Vizita directorului din Ministerul Fondurilor Europene Cătălin Gheran va da ocazia autorităţilor judeţene de a solicita ajutor pentru o nouă magistrală de apă pentru alimentarea zonei de nord a judeţului Botoşani şi a zonei Flămânzi.

Planuri pentru redimensionarea conductei de alimentare cu apă a oraşului Flămânzi

În următoarele zile este aşteptată la Botoşani şi Dorohoi vizita directorului Cătălin Gheran din Ministerul Fondurilor Europene, pentru a clarifica situaţia lucrărilor derulate în cel de-al doilea municipiul al judeţului în cadrul proiectului privind extinderea şi reabilitarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare.

Cu această ocazie, autorităţile judeţene vor pune în discuţie şi extinderea alimentării cu apă pe zona de nord a judeţului precum şi pe zona Flămânzi.

"Vorbim de o nouă magistrală de alimentare de apă, prinsă în masterplan, iniţial cu prelevarea apei din Rogojeşti, dar dat fiind că este lac de frontieră, am obţinut o dispensă, urmând ca ulterior cei de la Nova Apaserv să promoveze un astfel de proiect astfel încât judeţul să beneficieze de apă. Seceta de anul trecut ne-a demonstrat necesitatea extinderii alimentării cu apă. Apoi, tratarea cu prioritate a redimensionării conductei de apă care alimentează zona Flămânzi", spune preşedintele Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi.

Conducta care alimentează oraşul Flămânzi a fost proiectată pentru filatura din oraş, însă în ultimii ani numărul consumatorilor alimentaţi din magistrală a crescut treptat, incluzând comunele de pe traseul Botoşani- Flămânzi, inclusiv cartierul AlfaLand din marginea municipiului. Creşterea numărului consumatorilor a dus în mod firesc la scăderea presiunii, astfel că locuitorii din zonele Cerbu- Copălău au fost primii care au atras atenţia asupra lipsei de alimentare cu apă.

 

Spune-ne opinia ta