Pază pe timp de noapte în cele două cimitire din municipiul Botoşani

Pază pe timp de noapte în cele două cimitire din municipiul Botoşani

După distrugerile din Cimitirul Eternitatea de la jumătatea lunii septembrie, conducerea societăţii Urban Serv a decis ca atât Cimitirul Eternitatea, cât şi cel de la Pacea, să fie păzite pe timp de noapte.

Paza este asigurată de câte un angajat al societăţii, care însă nu va putea interveni în cazul în care vor mai fi răufăcători care vor da târcoale, dar va putea anunţa imediat poliţia, după cum susţine directorul Urban Serv, Simion Drelciuc.

“Am decis să mut doi dintre salariaţi la paza pentru cimitire. Deşi este o absurditate să spui că păzeşti morţii de cei vii se pare că chiar aşa trebuie să facem. În niciun caz nu va putea să intervină dar va suna la poliţie să se intervină în timp util, dar sperăm să nu mai existe asemenea evenimente. Pe timp de zi nu avem paznici”, a declarat Simion Drelciuc.

Patru persoane sunt anchetate în cazul distrugerilor din Cimitirul Eternitatea, acestea fiind acuzate de distrugere şi profanare de morminte.

“Am cerut juriştilor să analizeze care ar fi posibilitatea ca noi să ne constituim ca parte civilă în proces, funcţie de ceea ce juriştii vor spune vom vedea care sunt paşii următori de urmat. Vrem să vedem dacă ne putem constitui parte civilă şi să solicităm daune pentru a putea veni cu o parte din sumele respective să refacem monumentele”, a specificat Drelciuc.

29 de morminte au fost distruse, precum şi cele 120 de pietre funerare din sectorul dedicat soldaţilor sovietici.

 

 

 

Spune-ne opinia ta