Un oraș din România interzice coroanele din plastic sau cu sârmă în cimitire

Un oraș din România interzice coroanele din plastic sau cu sârmă în cimitire

De la 1 iunie, coroanele din plastic sau cu inserţii din sârmă vor fi interzise în unul din orașele din România.

Acest lucru se va întâmpla pentru că acestea sunt făcute din deşeuri ce nu pot fi reciclate şi pentru depozitarea cărora administrația locală trebuie să plătească sume destul de mari.

„Coroanele din plastic nu pot fi date la topit pentru că nu scrie nicăieri ce fel de plastic este, iar cele naturale, dar cu sârmă, nu pot fi tocate pentru compost fiindcă blochează maşina. Practic, sunt gunoaie pentru care trebuie să plătim”, a explicat directorul Administraţiei Domeniului Public din localitatea în care se va întâmpla acest lucru.

Administrația din Oradea susţine că ridicarea şi depozitarea deşeurile din plastic rezultate din coroanele puse pe morminte în cimitire au un preţ foarte mare şi îndeamnă comercianţii şi rudele celor înmormântaţi în Cimitirul Municipal din Oradea să aleagă coroane biodegradabile.

„Comercianţii de coroane vor trebui să se reprofileze pe coroane din materiale biodegradabile sau pe vânzarea de flori. Portarii vor verifica fiecare coroană care intră în cimitir. Dacă este neconformă, va trebui lăsată afară. Voi da dispoziţie să se interzică intrarea în Cimitirul Municipal cu astfel de coroane”, a  avertizat directorul Liviu Andrica, citat de ebihoreanul.ro.

Oradea devine astfel prima localitate din România care interzice coroanele din plastic sau cu sârmă în cimitire, în favoarea florilor sau a coroanelor florale. 

 

Spune-ne opinia ta