Oprirea generală a apei, preconizată pentru luna noiembrie, sub semnul întrebării

Oprirea generală a apei, preconizată pentru luna noiembrie, sub semnul întrebării

Oprirea generală a alimentării cu apă, ce era preconizată pentru sfârșitul acestui an, în vederea efectuării de către Nova Apaserv a unor lucrări de reparații la conductele cu probleme, stă deocamdată sub semnul întrebării.

Iar acest lucru se datorează incidentului neplăcut de acum câteva zile, când peste 100.000 de botoșăneni au rămas fără apă de la robinete, în timpul unor lucrări efectuate de Administrația Bazinală Apele Siret la Barajul de la Bucecea. Din cauza numărului insuficient de pompe, cei de la Apele Siret nu au mai putut asigura cantitatea necesară de apă brută pentru Nova Apaserv, ceea ce a dus la sistarea serviciului de alimentare cu apă. 

Albert Tănasă, directorul Nova Apaserv, susține că în luna mai, când a fost o primă discuție cu cei de la Apele Siret vizavi de lucrarea de la Bucecea, s-a încercat o corelare a lucrărilor, dar nu s-a reușit. 

"Ne spuneau că în semestrul doi vor face lucrări, fără ca la acel moment să fie stabilită o perioadă. La discuția din luna mai am încercat și am propus o corelare a acestor lucrări, în sensul că să nu mai fie necesar ca noi să facem separat acea întrerupere în municipiul Botoșani, și să avem probleme cauzate de o eventuală întrerupere datorată imposibilității furnizării apei brute, și să ne suprapunem cu acea perioadă. Au fost chestiuni independente, că nu au avut nici ei utilajele și materialele necesare pentru a face această intervenție mai devreme de luna octombrie", a spus directorul Nova Apaserv.

Întreruperea generală ce a fost preconizată pentru luna noiembrie, în municipiul Botoșani, ar fi dus la rezolvarea problemelor pe conductele unde frecvent se produc avarii. 

"Noi nu aveam stabilită o dată clară pentru această întrerupere și la ora actuală nu știu dacă mai discutăm despre o eventuală întrerupere. Această întrerupere avea făcut și un buget de cheltuieli, noi încercăm să ne facem stocul de materiale, să fim pregătiți ca în cazul în care nu facem această întrerupere și conducta de la Carrefour spre unitatea militară va avea probleme să fie o întrerupere de doar câteva ore, dar să fim pregătiți să intervenim. Dacă am fi făcut această întrerupere, rezolvam absolut toate problemele la nivel de municipiu pe segmentele de rețele care ne creează cele mai mari probleme. Încă suntem în analiză referitor la ceea ce s-a întâmplat de curând, cei de la Apele Siret au venit nepregătiți pentru această intervenție, cele două pompe cu care au venit nu ne puteau asigura debitul normal de apă brută de care noi avem nevoie pentru asigurarea apei potabile", a mai spus directorul Nova Apaserv.

 

 

Spune-ne opinia ta