Nu mai pot răbda! Botoşănenii din nordul judeţului se mobilizează pentru drumurile judeţene!

Botoşănenii din nordul judeţului se pregătesc să protesteze din nou pentru drumurile pe care îşi strică maşinile şi care nu vor intra în reabilitare nici în acest an. Oamenii din Mileanca, Havârna, George Enescu, Cordăreni şi Vorniceni precum şi cei din oraşul Darabani ies în drum.

Nu mai pot răbda! Botoşănenii din nordul judeţului se mobilizează pentru drumurile judeţene!

În urmă cu aproape un an, protestul sătenilor din Havârna, Conceşti, Mileanca şi George Enescu a fost organizat pentru a atrage atenţia autorităţilor judeţene faţă de drumul judeţean 293. Acum, însă, oamenii din cinci comune şi din oraşul Darabani cer condiţii civilizate de circulație pe toate drumurile judeţene ce fac legătura între acestea.

"Colegii noștri din Vorniceni și Cordăreni sunt în fază avansată de organizare și legalizare a marșului de protest, în ziua de sâmbătă, 12 august 2017, cu precizarea că vom finaliza marșul în Cracalia comuna George Enescu, unde va fi un mare MITING pe terenul de sport. Este o inițiativă cetățenească și reprezintă atitudinea societății civile din nordul judeţului Botoșani, față de lipsa unor condiții civilizate de circulație pe aceste sectoare de drum. Aşadar vă invităm cu tractoare, maşini, motociclete, însoţite de pancarde, steaguri şi sloganuri pentru a protesta şi a ne cere dreptul de a avea drumuri asfaltate fără gropi şi noroi", anunţă organizatorii protestului.

Demersurile pentru organizarea protestului au început înainte ca Ministerul Dezvoltării Regionale să anunţe care vor fi obiectivele ce urmează să fie finanţate în următorii ani prin programul PNDL II. În privinţa drumurilor judeţene, Consiliul Judeţean a depus proiecte pentru reabilitarea a 40,4 kilometri de drum de pe DJ 208 H - Vorona-Oneaga-Pădureni, DJ 291 D - Ibănești-Cristinești, DJ 292 A - Corlăteni-Dimăcheni, DJ 293 - Coțușca-Ghireni, DJ 294 C - Manoleasa-Zahoreni-Borolea, DJ 282 A (din DN29D) Ionășeni-Mășcăteni precum și pentru podul peste râul Jijia (pe DJ 292) din localitatea Broscăuți.

În plus, se vorbeşte de proiectul privind reabilitarea "drumului strategic" dar nici aici nu este inclus vreun metru de drum judeţean din cele reclamate de sătenii din nordul judeţului ca fiind impracticabile.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Moartea unei mame, "salvarea" unui copilaş ajuns în sistemul de protecţie

Miercuri, 4 Octombrie 2017
1791

Pe 10 septembrie, o femeie din Agafton, comuna Curteşti, făcea o descoperire şocantă: vecina ei, de 36 de ani, murise în casă, în timp ce fetiţa ei, de 3 ani, se juca prin curtea ei....

Medicii botoşăneni şi-au ales reprezentanţii în Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor

Marţi, 3 Octombrie 2017
1816

La zece zile de la primul tur al alegerilor pentru componenţa Comisiei de Disciplină, duminică şi luni medicii din judeţ au fost aşteptaţi la Botoşani, la sediul Colegiului Medicilor, pentru a...

Medici greu de angajat la Ambulanţă şi SMURD. Raed Arafat, la Botoşani: "De doi ani încercăm să modificăm o hotărâre de guvern"

Luni, 2 Octombrie 2017
1144

În condiţiile în care la Iaşi este o "pepinieră" de viitori medici de urgenţă, Raed Arafat a cerut conducerii Consiliului Judeţean să ajusteze în aşa manieră organigrama Spitalului Judeţe...