Puncte de colectare a deșeurilor, suplimentate la nivelul județului

Șefii Consiliului Județean au reușit să obțină aprobarea pentru a fi suplimentate punctele de colectare a deșeurilor în unitățile administrativ-teritoriale de la nivelul județului Botoșani.

Puncte de colectare a deșeurilor, suplimentate la nivelul județului

Vicepreședintele Consiliului Județean, Dorin Birta, s-a deplasat la finele săptămânii trecute la București unde a avut o serie de discuții cu reprezentanții POS Mediu.

Una dintre solicitările venite din partea autorităților județului a fost aceea de a permite suplimentarea punctelor de colectare, pe lângă cele amenajate în cadrul master planului pe deșeuri, existând solicitări din partea primarilor în acest sens. 

"Am obținut suplimentarea punctelor de colectare, este acceptată pe proiect, nu mai sunt impedimente și se va lua o decizie în AGA de la Ecoproces. Am avut solicitări de la unitățile administrativ-teritoriale, sunt solicitări pertinente. Majoritatea UAT-urilor au cerut și vom analiza și vom lua o decizie în AGA", a menționat Dorin Birta.

Acesta a precizat că există toate șansele ca și propunerile privind scutirea unităților de învățământ de la plata taxei de salubrizare și reducerea tarifelor pentru orașele care au în componență localități rurale să fie acceptate de autoritățile centrale responsabile. 

 

 

Spune-ne opinia ta