Noi terenuri date cu titlu gratuit botoșănenilor cu certificat de revoluționar

Municipalitatea botoșăneană va mai soluționa în ședința de Consiliu Local de luni o parte dintre cererile depuse de cetățenii care au certificate de revoluționar și care solicită teren gratuit.

Noi terenuri date cu titlu gratuit botoșănenilor cu certificat de revoluționar

Astfel, vor primi câte 10.000 de metri pătrați Bernard Chiricheș, Ioan Apație, Marin Tăuteanu, Toader Candrea, care potrivit certificatelor au fost luptători ai Revoluției care s-au remarcat prin fapte deosebite și George Avacăriței, luptător rănit la Revoluție.

Terenul pe care îl vor primi, și care este la ieșirea din municipiu spre Răchiți, nu vor avea voie să îl înstrăineze timp de zece ani.

Potrivit legii, persoanele care deţin certificat de revoluţionar au dreptul să primească fie câte 10.000 de metri pătraţi în extravilan, fie 500 de metri pătraţi în intravilan, sau câte o sută de metri pătraţi spaţii comerciale.

Primăria Botoșani a avut la dispoziție doar 30 de hectare în extravilan, în zona numită Valea lui Ichim, în apropiere de stația de epurare a orașului, la ieșirea spre Săveni. 

În total au fost 31 de persoane cu certificat de revoluționar care au solicitat teren. În urmă cu șapte ani, municipalitatea le-a propus să le dea câte 7.500 de mp dar revoluționarii nu au fost de acord, motiv pentru care la acea vreme propunerea a fost retrasă din Consiliul Local.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Sens giratoriu definitiv pe Bulevardul George Enescu

Marţi, 23 Ianuarie 2018
1163

Decizia autorităţilor de a amenaja un sens giratoriu pe Bulevardul George Enescu, la intersecţia cu strada Bucovina, s-a dovedit a fi una bună, după cum susţin reprezentanţii Primăriei Botosan...

Trecere de pietoni înfiinţată la cererea mai multor părinţi

Marţi, 23 Ianuarie 2018
1311

O altă decizie luată, marţi, de Comisia de sistematizare a circulaţiei rutiere în municipiul Botoşani a fost aceea de a se amenaja o nouă trecere de pietoni pe una dintre arterele din ora...

Oprirea interzisă pe o porţiune de pe o stradă din municipiul Botoşani

Marţi, 23 Ianuarie 2018
1132

Membrii Comisiei de sistematizare a circulaţiei rutiere în municipiul Botoşani au decis, în cadrul şedinţei de marţi, montarea unui indicator cu Oprirea interzisă pe o porţiune din ...