Eroii căzuţi la Revoluţie, comemoraţi de autorităţi şi la Botoşani - FOTO

Eroii Revoluţiei au fost comemoraţi, vineri, la împlinirea a 28 de ani de la începutul luptei pentru schimbarea regimului comunist. 

Eroii căzuţi la Revoluţie, comemoraţi de autorităţi şi la Botoşani - FOTO

Autorităţile botoşănene au marcat evenimentul printr-o slujbă religioasă la Biserica Cuvioasa Parascheva oficiată de preotul de la Capela Militară. Întreaga delegaţie a fost primită de un pluton de militari din cadrul Garnizoanei Botoşani.

Prefectul, preşedintele Consiliului Judeţean, primarul municipiului, directori de deconcentrate, oameni politici, dar cei mai importanţi, membrii Asociaţiei Revoluţionarilor au luat parte la manifestări.

Au fost pomeniţi eroii căzuţi şi slujba religioasă s-a încheiat cu Sfânta Pomenire. Au fost depuse coroane şi jerbe de flori la monumentul din curtea bisericii. 

"Astăzi avem 28 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989. Comemorăm pe cei care au murit, eroii neamului nostru şi sper ca jertfa lor să nu fie zadarnică. Acest Crăciun care va veni peste câteva zile să vă facă mai buni, mai toleranţi, mai înţelegători şi să nu uităm. Să nu uităm noi şi copiii noştri că a fost o Revoluţie, indiferent ce spun cei pe la diferitele televiziuni, mai mult sau mai puţin româneşti. Fiţi binecuvântaţi, Dumnezeu să-i preţuiască pe români", a declarat Vasile Halasanu, preşedintele Filialei Botoşani a Asociaţiei Revoluţionarilor. 









 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
360

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
110

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
332

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...