Noi terenuri date cu titlu gratuit botoșănenilor cu certificat de revoluționar

Municipalitatea botoșăneană va mai soluționa în ședința de Consiliu Local de luni o parte dintre cererile depuse de cetățenii care au certificate de revoluționar și care solicită teren gratuit.

Noi terenuri date cu titlu gratuit botoșănenilor cu certificat de revoluționar

Astfel, vor primi câte 10.000 de metri pătrați Bernard Chiricheș, Ioan Apație, Marin Tăuteanu, Toader Candrea, care potrivit certificatelor au fost luptători ai Revoluției care s-au remarcat prin fapte deosebite și George Avacăriței, luptător rănit la Revoluție.

Terenul pe care îl vor primi, și care este la ieșirea din municipiu spre Răchiți, nu vor avea voie să îl înstrăineze timp de zece ani.

Potrivit legii, persoanele care deţin certificat de revoluţionar au dreptul să primească fie câte 10.000 de metri pătraţi în extravilan, fie 500 de metri pătraţi în intravilan, sau câte o sută de metri pătraţi spaţii comerciale.

Primăria Botoșani a avut la dispoziție doar 30 de hectare în extravilan, în zona numită Valea lui Ichim, în apropiere de stația de epurare a orașului, la ieșirea spre Săveni. 

În total au fost 31 de persoane cu certificat de revoluționar care au solicitat teren. În urmă cu șapte ani, municipalitatea le-a propus să le dea câte 7.500 de mp dar revoluționarii nu au fost de acord, motiv pentru care la acea vreme propunerea a fost retrasă din Consiliul Local.

 

Spune-ne opinia ta