Vezi nivelul taxelor şi impozitelor locale propuse pentru anul viitor, în municipiul Botoşani!

Vezi nivelul taxelor şi impozitelor locale propuse pentru anul viitor, în municipiul Botoşani!

Consilierii locali se vor întruni în data de 28 decembrie în şedinţă ordinară, unul dintre cele mai importante proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi fiind aprobarea taxelor şi impozitelor locale datorate de persoanele fizice şi juridice bugetului local, în anul 2018.

Propunerea Executivului Primăriei este de a se majora o parte din aceste biruri, pe fondul modificărilor legislative din ultima perioadă care fac ca bugetul municipalităţii să fie afecta, după cum susţine primarul Cătălin Flutur. 

“Noi am făcut acea propunere prin Serviciul de Taxe şi Impozite, iar domnii consilieri vor decide în timpul şedinţei. Ceea ce ştim sigur este că acum avem bugetul naţional, avem anexele şi ştim câţi bani nu avem la anul. Avem cu 16 milioane de lei mai puţin şi mult mai multe obligaţii. În anul 2013, ultimul an când s-au mărit taxele şi impozitele, impozitul pe un apartament cu două camere în zona A era de 109 lei pe an, în condiţiile în care salariul minim pe economie era de 750 de lei. În anul 2018, când salariul minim pe economie se dublează, ne propunem o creştere până la 140 de lei pe an la acelaşi apartament. Asta înseamnă 30 şi ceva de lei pe an, iar dacă se plăteşte până la 15 martie beneficiază şi de bonificaţia de 10% şi creşterea per an ar fi de 20 de lei pe apartament. Avem întocmită o situaţie comparativă”, a precizat primarul Cătălin Flutur.

Consilierii municipali vor putea aduce amendamente la proiectul de hotărâre propus de executiv. 

Vezi AICI proiectul de hotărâre privind taxele şi impozitele locale!

 

Spune-ne opinia ta