Avalanşă de candidaţi pentru posturile din Primăria Botoşani

Avalanşă de candidaţi pentru posturile din Primăria Botoşani

Salariile din administraţia publică locală, majorate considerabil anul trecut, atrag tot mai mulţi botoşăneni dornici să ocupe un post în acest domeniu.

Nu mai puţin de 19 candidaţi s-au înscris la concursul organizat de municipalitate pentru ocuparea a două posturi de consilier.

Astfel, pentru postul de consilier debutant clasa I grad profesional debutant din cadrul Compartimentului Unitatea Locală de Moniorizare şi-au depus dosarele 10 persoane, în urma evaluării documentelor două fiind respinse pentru că nu aveau toate actele necesare sau nu îndeplineau condiţiile cerute pentru post.

Nouă candidaţi s-au înscris în cursa pentru ocuparea unui post de consilier clasa I grad profesional principal din cadrul Compartimentului Registru Agricol, toţi fiind admişi în urma evaluării dosarelor să participe la concurs.

Concursul constă în susţinerea unei probe scrise şi a unui interviu.

Vezi AICI detalii despre concursuri!

În unele cazuri, salariile de bază ale unui consilier depăşesc 3.000 de lei. Spre exemplu, la Primăria Botoşani în ceea ce priveşte funcţiile de execuţie cel mai mare salariu de bază îl are un consilier, consilier juridic, inspector de specialitate, grad IA, gradatia 5, cu 4.733 lei. Un inspector gradul II are 3.305 lei, iar un referent ajunge până la 2.982 de lei.

 

Spune-ne opinia ta