Gunoiul s-ar putea ieftini în mai multe localități din județul Botoșani. Care este propunerea!

Locuitorii oraşelor din judeţul Botoșani ar putea scăpa de povara mult prea grea a taxei pentru gunoi, în condiţiile în care cele mai multe au în componenţă sate în care nivelul de trai este redus.

Gunoiul s-ar putea ieftini în mai multe localități din județul Botoșani. Care este propunerea!

Directorul EcoProces, Ovidiu Aparaschivei, a anunţat, în şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor ADI EcoProces, că se intenţionează reducerea taxelor pentru gunoi în cele cinci oraşe din judeţ, dar nu şi în municipii.

„În şedinţa Consiliului Director am prezentat un raport privind micşorarea taxelor la oraşele din judeţul Botoşani, mă refer la cele cinci oraşe. Din datele pe care le-am primit, am făcut o analiză şi am propus micşorarea taxelor de la 8,30 de lei la 5 lei pe persoană pe lună. Acest raport a fost aprobat de Consiliul Director, urmând ca Unitatea de Implementare a proiectului să-l trimită mai departe la finanţator, AM POS Mediu, şi sperăm să primim aprobarea pentru ca ulterior să-l punem în practică în judeţ”, a declarat Ovidiu Aparaschivei. 

Care este motivul pentru care se intenţionează reducerea taxelor? Directorul EcoProces spune că s-a constatat faptul că în componenţa celor cinci oraşe intră mai multe sate ai căror locuitori produc ceva mai multe deşeuri decât cei din mediul rural şi care plătesc o taxă de 2,40 de lei pe lună pe persoană.

„Mediul urban, fie că vorbim de oraşe sau municipii, e tratat la fel”, spune Ovidiu Aparaschivei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Moartea unei mame, "salvarea" unui copilaş ajuns în sistemul de protecţie

Miercuri, 4 Octombrie 2017
1791

Pe 10 septembrie, o femeie din Agafton, comuna Curteşti, făcea o descoperire şocantă: vecina ei, de 36 de ani, murise în casă, în timp ce fetiţa ei, de 3 ani, se juca prin curtea ei....

Medicii botoşăneni şi-au ales reprezentanţii în Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor

Marţi, 3 Octombrie 2017
1739

La zece zile de la primul tur al alegerilor pentru componenţa Comisiei de Disciplină, duminică şi luni medicii din judeţ au fost aşteptaţi la Botoşani, la sediul Colegiului Medicilor, pentru a...

Medici greu de angajat la Ambulanţă şi SMURD. Raed Arafat, la Botoşani: "De doi ani încercăm să modificăm o hotărâre de guvern"

Luni, 2 Octombrie 2017
1144

În condiţiile în care la Iaşi este o "pepinieră" de viitori medici de urgenţă, Raed Arafat a cerut conducerii Consiliului Judeţean să ajusteze în aşa manieră organigrama Spitalului Judeţe...