Gunoiul s-ar putea ieftini în mai multe localități din județul Botoșani. Care este propunerea!

Locuitorii oraşelor din judeţul Botoșani ar putea scăpa de povara mult prea grea a taxei pentru gunoi, în condiţiile în care cele mai multe au în componenţă sate în care nivelul de trai este redus.

Gunoiul s-ar putea ieftini în mai multe localități din județul Botoșani. Care este propunerea!

Directorul EcoProces, Ovidiu Aparaschivei, a anunţat, în şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor ADI EcoProces, că se intenţionează reducerea taxelor pentru gunoi în cele cinci oraşe din judeţ, dar nu şi în municipii.

„În şedinţa Consiliului Director am prezentat un raport privind micşorarea taxelor la oraşele din judeţul Botoşani, mă refer la cele cinci oraşe. Din datele pe care le-am primit, am făcut o analiză şi am propus micşorarea taxelor de la 8,30 de lei la 5 lei pe persoană pe lună. Acest raport a fost aprobat de Consiliul Director, urmând ca Unitatea de Implementare a proiectului să-l trimită mai departe la finanţator, AM POS Mediu, şi sperăm să primim aprobarea pentru ca ulterior să-l punem în practică în judeţ”, a declarat Ovidiu Aparaschivei. 

Care este motivul pentru care se intenţionează reducerea taxelor? Directorul EcoProces spune că s-a constatat faptul că în componenţa celor cinci oraşe intră mai multe sate ai căror locuitori produc ceva mai multe deşeuri decât cei din mediul rural şi care plătesc o taxă de 2,40 de lei pe lună pe persoană.

„Mediul urban, fie că vorbim de oraşe sau municipii, e tratat la fel”, spune Ovidiu Aparaschivei.

 

Spune-ne opinia ta