Verificările vor fi făcute prin sondaj. Nu de puține ori au fost semnalate cazuri în care astfel de locuri sunt ocupate fără a mai fi plătită taxa de concesiune, ori unii cetățeni, de la sine putere, și-au atribuit ilegal un loc de parcare.
Viceprimarul Marian Murariu a precizat că o evidență foarte clară a locurilor de parcare există la Serviciul patrimoniu din cadrul Primăriei Botoșani și orice botoșănean dorește să afle care este situația unui astfel de loc de parcare poate afla informații de la acest serviciu.
"La Serviciul patrimoniu avem o evidență foarte clară a tuturor locurilor de parcare din municipiu. Orice cetățean care dorește să rezerve un loc de parcare într-un cartier este sfătuit să se adreseze Serviciului patrimoniu și să întrebe dacă respectivul loc pe care îl dorește este liber sau nu. Sunt situații în care rămân tăblițele din anii anteriori, de la cetățenii care au avut rezervat, nu mai ridică plăcuța și atunci ceilalți vecini au impresia că locul este ocupat. Voi trimite o echipă să facă verificări prin cartiere dar având în vedere că avem 8.200 de locuri de parcare în municipiu este greu să le acoperim pe toate, dar prin sondaj vom verifica. Voi discuta și cu domnii de la Poliția Locală să facă astfel de verificări. Am observat și eu mergând în teren că locuri nemarcate de către primărie, neluate în evidență de către primărie, aveau plăcuțe puse de unii cetățeni, își fac singuri locul de parcare, dar este ilegal", a declarat viceprimarul Marian Murariu.
Pentru a exista un control și mai mare asupra acestor locuri de parcare, șefii din primărie iau în calcul posibilitatea introducerii unor plăcuțe standard care să fie puse pe locurile concesionate.
"Voi discuta cu colegii de la patrimoniu să vedem în ce măsură poate fi aplicată măsura", a mai spus viceprimarul.