BOTOȘANI: Ai concesionat un loc de parcare! Știi ce DREPTURI și OBLIGAȚII ai? FOTO

Problema locurilor de parcare din municipiul Botosani este foarte cunoscuta, iar pentru putinele locuri care sunt scoase la licitatie se bat mii de botosaneni.

BOTOȘANI: Ai concesionat un loc de parcare! Știi ce DREPTURI și OBLIGAȚII ai? FOTO

 Botosanenii se bat pe locurile de parcare din oras  

Pentru ca în ultima perioada au fost formulate diverse nelamuriri si intrebari in legatura cu acest subiect, Stiri.Botosani.ro a incercat sa obtina cateva raspunsuri de la Ioan Onutu, seful Politiei Locale Botosani, care a explicat ce drepturi si ce obligatii au cetatenii care au concesionat un loc de parcare.

Potrivit sefului Politiei Locale Botosani, botosanenii care au concesionat un loc de parcare au obligatia sa-l marcheze in mod corespunzator, si anume sa scrie REZERVAT pe asfalt, sa scrie numarul de inmatriculare, dar si o placuta, care sa fie vizibila in cazul in care locul de parcare este acoperit cu zapada.

"In momentul in care ti-ai achizitionat un loc de parcare, l-ai concesionat de fapt, ai obligatia sa-l marchezi si sa-l insemni corespunzator cu numarul masinii pentru care ai concensionat loc. Se pune si o tablita cu numarul de inmatriculare si cu acordul, care iti da dreptul ca locul de parcare sa fie rezervat, pentru ca iarna, daca ninge, nu se vede marcajul de pe asfalt. Cetateanul are obligatia sa-si marcheze locul de parcare, plus placuta respectiva. Hotararea de Consiliu Local da dreptul cetateanului de a se folosi de locul de parcare pe parcursul unui an, nu spune ca doar 12 ore sau un alt interval", ne-a declarat Ioan Onutu.

Atentie! Un loc de parcare pe care este scris doar REZERVAT, nu este un loc de parcare marcat corespunzator, astfel ca pe el poate parca orice autoturism, chiar daca acel loc este concesionat.

In cazul in care locul de parcare este marcat corespunzator, iar cel care a concesionat gaseste un alt autoturism acolo, poate suna la Politia Locala, pentru ca agentii sa-l poata sanctiona pe respectivul sofer.

Prea scump să vă faceți singur dreptate!

Seful Politiei Locale Botosani spune ca blocarea acelui autoturism, cum se mai procedeaza prin Botosani, constituie infractiune si se pedepseste cu amenda de 250 de lei, plus 2 puncte de amenda, adica un total de 500 de lei. Daca sunati la Politia Locala, amenda respectiva o primeste conducatorul auto care v-a ocupat locul de parcare concesionat.

"In momentul in care ai concesionat un loc de parcare pentru care ai platit si il gasesti ocupat de o alta masina, atunci trebuie sa apelezi numarul de telefon 0231/513.100, al Politiei Locale, iar un echipaj se va deplasa la fata locului si va dispune masurile prevazute de lege. Nu ai niciun drept de a bloca masina respectiva, pentru ca este infractiune. Daca ti-ai permis sa blochezi cu masina ta un alt autoturism parcat pe locul concesionat de tine, atunci cetateanul blocat ne va apela pe noi si tu vei fi sanctionat", a mai spus Ioan Onutu.

Pe urma rezervărilor expirate!

Agentii de Politie Locala au intalnit situatii in municipiul Botosani cand unii cetateni au avut un loc de parcare concesionat pentru un anumit timp, iar dupa ce a expirat locul a ramas rezervat in continuare, fara ca ceilalti vecini sa afle.

"Au fost cetateni care au concesionat un loc de parcare pentru o perioada de un an sau doi, a ramas numarul de inmatriculare rezervat acolo, iar ulterior nu a mai platit pentru ca nu mai este masura aia dura de a bloca masinile sau de a le ridica. Atunci ei nu-si mai sterg numarul de pe locul de parcare si ceilalti cetateni, care vad, cred ca locul este rezervat. Noi am intocmit o situatie pe care am inaintat-o catre cei de la edilitare, pentru a sterge rezervarile care sunt expirate. In momentul de fata nu ai posibilitate de a suna undeva pentru a afla daca un loc de parcare este rezervat sau nu", a incheiat Ioan Onutu.





 

 

Spune-ne opinia ta