EXPERIENȚA ministrului Răzvan Cuc în județul Botoșani! A circulat prin gropi și a fost întampinat de un afacerist supărat: "Mai merită să trăim în România?" - FOTO, VIDEO
FOTOREPORTAJ!

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a ajuns in sfarsit pe drumul de pamant DN 24C Manoleasa - Radauti Prut si a vazut cu ochii lui ca nu degeaba oamenii din zona sunt disperati.

EXPERIENȚA ministrului Răzvan Cuc în județul Botoșani! A circulat prin gropi și a fost întampinat de un afacerist supărat: "Mai merită să trăim în România?" - FOTO, VIDEO

Razvan Cuc a ajuns la Botosani pe traseul Iasi - Targu Frumos - Botosani, dupa care a plecat cu masina pe traseul Botosani - Saveni - Avrameni, iar la Avrameni delegatia a mers pe drumul judetean 294 A (Avrameni - Dimitrie Cantemir - Mitoc), un drum la fel de prost sau poate mai prost decat DN 24C.

Ajuns pe drumul national de pamant, ministrul Razvan Cuc a fost intampint de un om de afaceri din Saveni, care a cumparat mai mult pamant in zona Mitoc si s-a saturat de cate ori a schimbat piesele la masini. 

"Domnule ministru, ne promiteti ca drumul 24 C se va asfalta? Acum doi ani s-a alocat o suma de 5 milioane de euro, am auzit, si uitati-va intr-un an de zile cum arata. Domnii de la Drumuri Nationale, avand in vedere ca s-a anuntat prezenta dumneavoastra, abia de doua zile lucreaza. Eu am schimbat cred ca vreo 5-6 masini de cand am venit in zona asta. Sunt din Saveni si am venit aici sa fac doar afaceri. Am 100 de hectare de teren, dar sunt nevoit sa ma mut, pentru ca toti fug de zona asta, fiind infrastructura foarte proasta. Mai merita sa traim in Romania? Avem sloganul: Romania, te iubesc, dar da-mi conditii sa traiesc! Daca nu, plec! Sunt tanar, am 33 de ani si vreau sa muncesc", a spus omul de afaceri din Saveni.

Ministrul Transporturilor a dat mana cu afaceristul si i-a promis ca problema va fi rezolvata. Mai mult, acesta a spus ca in luna mai va reveni la Botosani pentru a vedea cum se va turna tratamentul bituminos.

"Imi primul rand sunt incantat sa va cunosc. Aveti o echipa de parlamentari care a fost la mine cu lucruri concrete, printre care si DN 24 C. Eu va spun ca nu traim in perioada comunismului si a venit ministrul si avem uitalajele insirate pe drum. Eu vreau sa vad solutii si asta i-am cerut si domnului Laicu ( n.red. directorul DRDP Iasi). Pentru conservarea lucrarilor vom aplica un strat de tratament bituminos pe acest drum si cu siguranta veti avea sumele pentru intretinere", a spus ministrul Razvan Cuc.

Dupa discutia cu ministrul, omul de afaceri s-a contrazis serios cu seful de la Drumurile Nationale de la Botosani, Viorel Zacretchi. Afaceristul a spus ca utilajele au ajuns pe drum luni, imediat dupa ce s-a aflat de vizita ministrului, insa Viorel Zacretchi l-a contrazis, precizand ca utilajele ar fi fost acolo de joia trecuta.

Pe traseul de la Mitoc la Manoleasa, coloana de masini a fost intampinata in satul Liveni de mai multi cetateni care aveau pancarte puse la gardurile gospodariilor. Ministrul nu a oprit, iar oamenii spun ca nu mai cred in promisiuni.

"Voi de noi, ce noroi", "Si eu sunt cetatean UE!", "VOTAT! Asfalt DN24C" sau "Ca la noi la nimeni" sunt doar cateva dintre mesajele pentru ministrul Razvan Cuc, afisate pe garduri.

"I-am aratat domnului ministru. Mi-a facut ok! Poate ne da si noua o masca de gaze pentru la vara. Ca sa ne ferim de praf", a spus un cetatean.

"Uitati-va cum arata. Avem copii la scoala si stam pe un drum national. Cum e posibil in zilele noastre sa mergem pe un astfel de drum? Acum au pietruit. Au pus doua masini de piatra", a spus si o femeie care locuieste in zona.

Oamenii spun ca utilajele au indreptat putin drumul doar pe traseul pe care trebuia sa circule ministrul Razvan Cuc, adica de la Mitoc si pana in Manoleasa, in schimb pe traseul Mitoc - Radauti Prut drumul e sub orice critica.

"Au facut acum ca a venit ministrul, dar sa veniti peste o saptamana, sa vedeti. S-a lucrat zi si noapte pentru ministru. Si la ora 2:00, cat i-a facut loc ministrului sa vina de la Cantemir. Sa vedeti mai incolo ce e. Sa vedeti la vara ce e aici. Casele astea doar in praf de piatra stau. Nu poti deschide o usa, nu poti sa speli", a spus un alt cetatean din comuna Manoleasa.



Delegatia a ajuns intr-un final la Primaria Manoleasa, acolo unde ministrul Razvan Cuc, directorul CNAIR (Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere), Stefan Ionita, dar si directorul DRDP Iasi, Ovidiu Laicu, au participat la o intalnire cu primarii din zona, dar si la o conferinta de presa.
 

!!!!!!! Imediat dupa conferinta de presa, reporterul Stiri.Botosani.ro care a fost la Manoleasa s-a intors pe drumul national 24C, iar cand a ajuns la fata locului, utilajele (un camion si un buldozer compactor) tocmai plecau. 






























 

Spune-ne opinia ta