Veştile aduse de ministrul Transporturilor privitor la drumul Botoşani-Tg. Frumos!

Veştile aduse de ministrul Transporturilor privitor la drumul Botoşani-Tg. Frumos!

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, prezent joi la Botoşani a vorbit şi despre drumul Botoşani-Târgu Frumos, pentru care se promit an de an fonduri pentru reabilitare, dar şi despre drumul naţional care face legătura cu Vama Stânca, Botoşani-Ştefăneşti.

Oficialul a precizat că la fel ca DN 24C Manoleasa-Rădăuţi Prut şi celelalte două drumuri naţionale vor parcurge anul acesta etapele necesare în vederea execuţiei lucrărilor.

Pentru toate cele trei drumuri există deja studiile de fezabilitate. Lucrările la drumul Botoşani-Tg. Frumos s-ar ridica la 70 de milioane de euro iar constructorul ar urma să fie desemnat în toamna acestui an. Fondurile necesare realizării acestor investiţii vor fi alocate prin bugete multianuale, dar este luată în calcul şi varianta obţinerii unor finanţări de la organisme internaţionale.

“Pentru toate cele trei sectoare de drum proiectarea şi execuţia vor fi scoase la licitaţie concomitent la sfârşitul lunii august-începutul lunii septembrie. Aceasta este procedura pe care o vom urma, eu nu pot să dau un alt termen decât prevede legea şi sunt anumite etape care trebuie finalizate pentru a putea fi scoase la licitaţie", a spus ministrul Transporturilor. 

Până când se vor începe efectiv lucrările de reabilitare şi modernizare ministrul a spus că se vor face lucrări de întreţinere.

 

 

 

Spune-ne opinia ta