Drumurile judeţene, tranzitate de marii transportatori ce contribuie la deteriorarea asfaltului

Ca şi cum vechimea stratului asfaltic nu ar fi suficientă pentru a asigura dificultăţi în circulaţia pe drumurile judeţene, listei de probleme i se mai adaugă una: greutatea încărcăturilor ce le tranzitează.

Drumurile judeţene, tranzitate de marii transportatori ce contribuie la deteriorarea asfaltului

De la începutul sezonului cald, Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a efectuat 72 de cântăriri pe drumurile din judeţ. Echipaje ale Direcţiei, însoţite de poliţişti de la Serviciul Rutier- singurii în drept să oprească autovehiculele pe căile rutiere-, au plasat cântarele pe acele drumuri judeţene tranzitate de marii transportatori de balast sau de cereale.

"Au fost aplicate nouă amenzi în valoare de 37.600 de lei pentru depăşirea greutăţii legale pe osie precum şi două avertismente. Patru dintre aceste amenzi, însemnând 20.300 de lei, au fost contestate în instanţă şi aşteptăm finalul proceselor", spune Cătălin Gheorghian.

Problema este că verificările la greutate sunt şi greu de organizat, şi greu de făcut. În primul rând, DJDP are la dispoziţie doar două platforme de cântărire pe care ar trebui să le plimbe pe măcar 500 de kilometri de drum judeţean. În al doilea rând, necesitatea prezenţei unui poliţist la aceste acţiuni este greu de asigurat, lucrătorii Serviciului Rutier având propriul lor program.

Pe de altă parte, însă, şi transportatorii îşi iau propriile măsuri de protecţie şi preferă să aştepte în câmp, chiar la vedere, finalul acţiunii drumarilor pentru ca apoi să circule pe drumurile judeţene.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

COD GALBEN pentru Botoșani: Ploi torențiale, vijelii, descărcări electrice și grindină!

Joi, 21 Iunie 2018
2718

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de tip COD GALBEN, valabilă pe 22 iunie, între orele 6.00 și 23.00. Pe arii extinse va fi instabilitate atm...

Care este cel mai mare sat din România? E mai mare chiar decât Bucureștiul!

Joi, 21 Iunie 2018
1270

Ei bine, este vorba despre Jina, comuna formată dintr-un singur sat din Mărginimea Sibiului, care se întinde pe 315 km pătrați.Suprafața Bucureștiului este de 228 de km pătrați. A Ji...

VIDEO - In Piata Victoriei, protestatarii cer demisia lui Dragnea dupa condamnare!

Joi, 21 Iunie 2018
356

In Piata Victoriei s-au strans deja, joi seara, aproape 1.000 de persoane care ii cer lui Liviu Dragnea sa demisioneze din functiile publice dupa ce a fost condamnat, in prima instanta, la 3 ani si ju...