Drumurile judeţene, tranzitate de marii transportatori ce contribuie la deteriorarea asfaltului

Ca şi cum vechimea stratului asfaltic nu ar fi suficientă pentru a asigura dificultăţi în circulaţia pe drumurile judeţene, listei de probleme i se mai adaugă una: greutatea încărcăturilor ce le tranzitează.

Drumurile judeţene, tranzitate de marii transportatori ce contribuie la deteriorarea asfaltului

De la începutul sezonului cald, Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a efectuat 72 de cântăriri pe drumurile din judeţ. Echipaje ale Direcţiei, însoţite de poliţişti de la Serviciul Rutier- singurii în drept să oprească autovehiculele pe căile rutiere-, au plasat cântarele pe acele drumuri judeţene tranzitate de marii transportatori de balast sau de cereale.

"Au fost aplicate nouă amenzi în valoare de 37.600 de lei pentru depăşirea greutăţii legale pe osie precum şi două avertismente. Patru dintre aceste amenzi, însemnând 20.300 de lei, au fost contestate în instanţă şi aşteptăm finalul proceselor", spune Cătălin Gheorghian.

Problema este că verificările la greutate sunt şi greu de organizat, şi greu de făcut. În primul rând, DJDP are la dispoziţie doar două platforme de cântărire pe care ar trebui să le plimbe pe măcar 500 de kilometri de drum judeţean. În al doilea rând, necesitatea prezenţei unui poliţist la aceste acţiuni este greu de asigurat, lucrătorii Serviciului Rutier având propriul lor program.

Pe de altă parte, însă, şi transportatorii îşi iau propriile măsuri de protecţie şi preferă să aştepte în câmp, chiar la vedere, finalul acţiunii drumarilor pentru ca apoi să circule pe drumurile judeţene.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
199

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
132

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
207

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...