Drumurile judeţene, tranzitate de marii transportatori ce contribuie la deteriorarea asfaltului

Ca şi cum vechimea stratului asfaltic nu ar fi suficientă pentru a asigura dificultăţi în circulaţia pe drumurile judeţene, listei de probleme i se mai adaugă una: greutatea încărcăturilor ce le tranzitează.

Drumurile judeţene, tranzitate de marii transportatori ce contribuie la deteriorarea asfaltului

De la începutul sezonului cald, Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a efectuat 72 de cântăriri pe drumurile din judeţ. Echipaje ale Direcţiei, însoţite de poliţişti de la Serviciul Rutier- singurii în drept să oprească autovehiculele pe căile rutiere-, au plasat cântarele pe acele drumuri judeţene tranzitate de marii transportatori de balast sau de cereale.

"Au fost aplicate nouă amenzi în valoare de 37.600 de lei pentru depăşirea greutăţii legale pe osie precum şi două avertismente. Patru dintre aceste amenzi, însemnând 20.300 de lei, au fost contestate în instanţă şi aşteptăm finalul proceselor", spune Cătălin Gheorghian.

Problema este că verificările la greutate sunt şi greu de organizat, şi greu de făcut. În primul rând, DJDP are la dispoziţie doar două platforme de cântărire pe care ar trebui să le plimbe pe măcar 500 de kilometri de drum judeţean. În al doilea rând, necesitatea prezenţei unui poliţist la aceste acţiuni este greu de asigurat, lucrătorii Serviciului Rutier având propriul lor program.

Pe de altă parte, însă, şi transportatorii îşi iau propriile măsuri de protecţie şi preferă să aştepte în câmp, chiar la vedere, finalul acţiunii drumarilor pentru ca apoi să circule pe drumurile judeţene.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pentru ca vine gerul polar, ornitologii recomanda sa hranim pasarile cu slanina

astăzi, 15:12
354

Dupa ce meteorologii au anuntat ca temperaturile vor scadea drastic si vine viscolul, ornitologii fac un apel catre iubitorii de pasari. "Puneti si slanina cruda la indemana pasarilor, nu do...

Ministerul Sanatatii: Recomandari pentru zilele cu temperaturi scazute

astăzi, 14:10
343

In zilele cu temperaturi scazute, Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa asculte sfatul medicilor, sa evite deplasarile in spatii deschise si expunerea prelungita la frig, sa respecte regulile d...

Prefectul a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Mobilizare pentru gestionarea efectelor codului portocaliu de ger!

astăzi, 13:03
1335

Avertizarea meteorologică de tip cod portocaliu de frig, lansată de Administraţia Naţională de Meteorologie, a determinat astăzi convocarea, de către prefectul Dan Şlincu, a Comitetului Judeţ...