Drumurile judeţene, tranzitate de marii transportatori ce contribuie la deteriorarea asfaltului

Ca şi cum vechimea stratului asfaltic nu ar fi suficientă pentru a asigura dificultăţi în circulaţia pe drumurile judeţene, listei de probleme i se mai adaugă una: greutatea încărcăturilor ce le tranzitează.

Drumurile judeţene, tranzitate de marii transportatori ce contribuie la deteriorarea asfaltului

De la începutul sezonului cald, Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a efectuat 72 de cântăriri pe drumurile din judeţ. Echipaje ale Direcţiei, însoţite de poliţişti de la Serviciul Rutier- singurii în drept să oprească autovehiculele pe căile rutiere-, au plasat cântarele pe acele drumuri judeţene tranzitate de marii transportatori de balast sau de cereale.

"Au fost aplicate nouă amenzi în valoare de 37.600 de lei pentru depăşirea greutăţii legale pe osie precum şi două avertismente. Patru dintre aceste amenzi, însemnând 20.300 de lei, au fost contestate în instanţă şi aşteptăm finalul proceselor", spune Cătălin Gheorghian.

Problema este că verificările la greutate sunt şi greu de organizat, şi greu de făcut. În primul rând, DJDP are la dispoziţie doar două platforme de cântărire pe care ar trebui să le plimbe pe măcar 500 de kilometri de drum judeţean. În al doilea rând, necesitatea prezenţei unui poliţist la aceste acţiuni este greu de asigurat, lucrătorii Serviciului Rutier având propriul lor program.

Pe de altă parte, însă, şi transportatorii îşi iau propriile măsuri de protecţie şi preferă să aştepte în câmp, chiar la vedere, finalul acţiunii drumarilor pentru ca apoi să circule pe drumurile judeţene.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Loc de dat cu… EPIGRAMA (VII)

astăzi, 20:10
191

La 24 septembrie 1948, se naşte la Botoşani distinsul istoric şi publicist IONEL BEJENARU. Ataşat spaţiului botoşănean, l-a gratulat cu  peste 15 lucrări de o ţinută ştiinţifică...

Jandarmi huiduiți la un meci după ce au cerut înlăturarea unor bannere cu mesajul "Moldova vrea autostradă"

astăzi, 15:26
294

Suporterii ieseni au afisat la meciul de fotbal Poli Iasi - Dinamo, de vineri seara, bannere cu mesajele "Moldova vrea autostrada" si "Moldova cere echitate si respectarea drepturilor&q...

La mulți ani, SOFIA VICOVEANCA - "Nu mi-a fost greu să port costumul, pentru că în acest costum eu m-am născut!"

astăzi, 10:47
933

Sofia Vicoveanca s-a născut la data de 23 septembrie 1941 în comuna Toporăuți (Toporuica de astăzi), localitate aflată în apropiere de orașul Cernăuți (astăzi în Ucraina), p...