Directorul de la Drumuri Judeţene, în centrul unei dispute pe tema gropilor şi a salariilor

Şedinţa Consiliului Judeţean de vineri a conţinut şi un proiect referitor la încetarea mandatului de director interimar la conducerea Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri a lui Cătălin Gheorghian şi numirea acestuia în funcţia de director executiv, în urma promovării concursului.

Directorul de la Drumuri Judeţene, în centrul unei dispute pe tema gropilor şi a salariilor

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Discuţiile au avut ca punct de plecare salariul pe care urmează să-l încaseze Cătălin Gheorghian la Drumuri. Potrivit unei sentinţe judecătoreşti a Tribunalului Iaşi şi a vechimii totale în muncă de peste 19 ani, salariul de bază lunar brut pe care îl va obţine acesta este de 8.304 lei şi sporul pentru condiţii vătămătoare în valoare de 428 de lei.

"Îl cunosc pe domnul director şi îl apreciez pentru activitatea pe care a desfăşurat-o şi pe care cu siguranţă o s-o desfăşoare în continuare, dar o singură întebare aş avea, legată de salarizare, pentru că ni se propune aici o sentinţă a Tribunalului Iaşi şi s-a asimilat pentru toţi. În atari condiţii, bag seamă că salariul pe care o să-l primească domnul director în baza acestei acceptări a sentinţei... s-a aplicat la toţi salariaţii?", a întrebat liberalul Gheorghe Sorescu.

A continuat Radu Anton: "Problema din punctul de vedere al remuneraţiei se pune doar din următorul punct de vedere: există o comparaţie între un consilier superior din aparattul de specialitatea al CJ are aceeaşi suma ca şi cea care se propune pentru funcţia de director? A doua: există o comparaţie cu alte instituţii de acelaşi nivel având în vedere inclusiv numărul angajaţilor al DJDP privind nivelul de salarizare? Sunt instituţii cu peste 500 de angajaţi şi cu statut special care nu au asemenea salarii. A doua chestiune: nu contest deloc nivelul de profesionalism şi implicare a domnului Gheorghian, cunoscându-l din activităţile de gestionare a siuaţiilor de urgenţă din anii trecuţi şi din punctul acesta de vedere are absolut toată aprecierea mea personală, dar există vreo legătură între nivelul de salarizare şi starea drumurilor judeţului?", a comentat Radu Anton.

A răspuns Costică Macaleţi, preşedintele Consiliului Judeţean: "Da, există o corelare, toată lumea îl apreciază pe Gheorghian dar punem un "dar". Nu are nicio legătură starea drumurilor judeţene cu salariul lui, o ştiţi foarte bine. Dacă încercăm să facem altfel de discuţii, punem puncta oricând", a răspuns oficialul. Până la urmă proiectul a fost votat de consilierii judeţeni.

În urmă cu mai puţin de o lună, Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a încheiat recensământul gropilor din drumurile judeţene, documentul arătând că pe cei 670 de kilometri se găsesc 120.000 de metri pătraţi de gropi.

 

Spune-ne opinia ta