Ce prevede noul regulament privind circulația rutieră în municipiul Botoșani și care vor fi tarifele percepute pentru blocarea/ridicarea mașinilor! DOCUMENT

Proiectul de hotărâre privind noul regulament ce vizează activitatea de gestionare a parcărilor dotate cu parcometre si procedurile aplicabile vehiculelor parcate neregulamentar în municipiu şi a activităţii de ridicare, blocare, transport, eliberare, relocare a vehiculelor staţionate neregulamentar, abandonate sau fără stăpân, de pe domeniul public sau privat al municipiului Botoşani a fost făcut public, miercuri, pe site-ul instituției, fiind lansat în dezbatere publică. De toate aceste activității se va ocupa societatea Etrans, subordonată Consiliului Local. 

Ce prevede noul regulament privind circulația rutieră în municipiul Botoșani și care vor fi tarifele percepute pentru blocarea/ridicarea mașinilor! DOCUMENT

Șoferii care își vor parca autoturismele neregulamentar, iar acestea vor fi ulterior ridicate, vor trebui să achite un tarif de 250 de lei pentru recuperarea acestora și alți 250 pentru transportul autovehiculului. Tariful de depozitare va fi de 35 lei/zi/autovehicul. 

Potrivit noului regulament, tariful de blocare/deblocare pentru mașinile parcate neregulamentar va fi de 30 de lei, fiind prevăzut și un tarif în cazul în care proprietarul ajunge la fata locului şi operaţiunea de ridicare nu mai este necesară­, și anume 250 lei/vehicul - pentru faptul că autornacaraua s-a deplasat până la faţa locului.

În ceea ce privește taxa percepută în cele 14 parcări cu plată din municipiul Botoșani, aceasta va fi de 1,5 lei pe oră. În cazul abonamentelor taxa pentru utilizarea unui loc de parcare va fi de 10 lei pe zi și de 100 de lei pe lună.

"Măsurile de blocare, respectiv de ridicare a autovehiculelor/vehiculelor oprite, staţionate şi/sau parcate neregulamentar pe domeniul public sau privat din Municipiul Botoşani sunt măsuri tehnico-administrative care se dispun, în cazul constatării săvârşii unei contravenţii privind circulaţia pe drumurile publice sau opririi, staţionării, parcării neregulamentare pe domeniul public al Municipiului Botoşani, precum şi în cazul autovehiculelor/vehiculelor abandonate sau fără stăpân pe domeniul public ori privat al municipiului Botoşani, de către poliţiştii locali din cadrul Poliţiei Locale a municipiului Botoşani şi/sau agenţii Poliţiei Rutiere din cadrul I.P.J. Botoşani, deîndată, fără somatie prealabilă", se arată în proiectul de hotărâre.

Autovehiculele/vehiculele staţionate, oprite şi/sau parcate neregulamentar pe domeniul public sau privat al Municipiul Botoşani vor fi blocate cu un mecanism special şi/sau ridicate, transportate şi depozitate în spaţii special amenajate, iar proprietarii sau deţinătorii legali vor fi sancţionaţi conform legislaţiei în vigoare. 

 

În cazul în care contravenientul nu se prezintă la sediul operatorului în termen de 24 de ore de la încheierea procesului-verbal și a dispozitiei de ridicare, operatorul ve anunţa agentul constatator care va efectua demersurile necesare în vederea identificării proprietarului autovehiculului/vehiculului şi va comunica acestuia prin poştă cu confirmare de primire, atât actul constatator al contravenţiei, cât şi dispoziţia, în termen de cel mult o lună de la data încheierii.

 

În cazul în care proprietarul, deţinătorul legal ori conducătorul autovehiculului oprit, staţionat sau parcat neregulamentar se prezintă la locul constatării contravenţiei înainte de încheierea operaţiunilor va fi obligat la plata înjumătăţită a tarifelor de deblocare respectiv de ridicare şi transport, iar operatorul nu va mai efectua manevrele specifice măsurilor menţionate.

Comisia de Sistematizare a Municipiului Botoşani şi reprezentanţii Poliţiei Rutiere vor identifica locurile pe drumurile publice unde este interzisă oprirea, staţionarea sau parcarea şi unde se vor monta plăcuţele de atenţionare cu privire la ridicarea autovehiculelor.

Direcţia de Servicii Publice, Sport şi Agrement Botoşani va monta semnele adiţionale care avertizează ridicarea vehiculelor.

Operatorul va efectua activitatea de blocare chiar şi in cazul în care conducătorul autovehiculului se prezintă la faţa locului, înainte de finalizarea operaţiunilor de blocare.

Tarifele pentru deblocarea roţilor, (fără TVA) vor fi de: 75 lei pentru autoturisme şi platforme, 120 lei pentru autoutilitare, microbuze şi rulote; 300 lei pentru autocare, camioane, tractoare, remorci şi alte tipuri ce depăşesc masa maximă autorizată de peste 5 tone și de 500 lei pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată peste 20 tone. 

Proiectul de hotărâre va fi supus dezbaterii publice pentru o perioadă de 45 de zile, persoanele fizice sau persoanele juridice interesate putând depune în scris propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare, la proiectul de hotărâre, la Aparatul permanent al Consiliului Local , până la data de 16.10.2017, în sediul Primăriei, str. Revolutiei nr. 1, camera 104. 

Vezi AICI proiectul de hotărâre privind regulamentul!

 

 

Spune-ne opinia ta