Asfalt nou în două cartiere din municipiul Botoșani

Începutul de toamnă vine cu deschiderea a două noi șantiere în municipiul Botoșani, fiind vorba de străzi pe care se vor face lucrări de reparații la partea carosabilă, dar vor fi refăcute și trotuarele și înlocuite bordurile.

 

Asfalt nou în două cartiere din municipiul Botoșani

Una dintre străzile pe care se va interveni este strada Izvoarelor, aflată într-o avansată stare de degradare. Viceprimarul Marian Murariu a precizat că se va interveni pe partea unde este asfalt, iar zona unde încă nu este asfaltat va putea fi amenajată printr-un proiect al Compartimentului investiții. 

"Strada Izvoarelor are două tronsoane, unul cu asfalt degradat, și un tronson neasfaltat. Noi intervenim pe tronsonul asfaltat și unde este degradat pentru că celălalt trebuie făcute printr-un proiect pe investiții. Este o zonă foarte mare, în spatele unor blocuri care au fațada principală pe strada Împărat Traian. Cu mașina nu puteai circula nici măcar cu treapta I de viteză, necesită reparații, refacem complet trotuarele, turnăm un strat de asfalt nou, reparăm locurile de parcare. Locatarii sunt foarte bucuroși, un cetățean ne spunea mai în glumă, mai în serios, că la finalul lucrării ne va aștepta cu pâine și sare acolo", a declarat viceprimarul Marian Murariu. 

Edilul estimează că lucrarea va fi finalizată în aproximativ o lună și jumătate.

Un alt șantier va fi deschis pe Aleea Rapsodia, unde vor fi refăcute trotuarele, locurile de parcare, aleile de acces, estimânu-se că reparațiile vor dura trei săptămâni.

În această perioadă se intervine și pe strada Mihail Kogălniceanu, unde se lucrează la borduri, la trotuare, urmează a fi frezat stratul de asfalt vechi, ridicate căminele la cotă, gurile de scurgere, după care va fi turnat stratul nou de asfalt, lucrarea urmând a fi finalizată în maxim o lună.

Pe lângă aceste lucrări vor fi făcute și plombări în mai multe zone din oraș. Municipalitatea a alocat în acest an 4 milioane de lei pentru reprații și întreținere străzi până la această dată fiind cheltuită jumătate din sumă.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Vezi cuantumul taxelor, pentru anul 2018, datorate bugetului judeţean!

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
743

Taxele locale datorate de persoanele fizice şi persoanele juridice bugetului judeţului, pentru anul 2018, vor fi aprobate de consilierii judeţeni în şedinţa ordinară de săptămâna v...

Peste 200 de copii născuţi prematur, în 2017, la Maternitatea Botoşani. “Au fost şi copii sub 1.000 de grame”

Vineri, 17 Noiembrie 2017
1623

Numărul copiilor care se nasc prematur, la Botoşani, se păstrează constant de la un an la altul. Potrivit medicului Carmen Zaboloteanu, şeful Secţiei Neonatologie de la Secţia de Obstetrică ş...

Învingătorii născuţi la Maternitatea Botoşani, sărbătoriţi de cadrele medicale – FOTO

Vineri, 17 Noiembrie 2017
6891

Bucuria şi seninătatea de pe chipurile micuţilor nu trădează nicio clipă faptul că, atunci când au venit pe lume, unii au fost la un pas de moarte, doar mamele fiind cele care încă...