Apel făcut de prefect către primarii din județ: "Au la dispoziție doar 30 de zile să..."

Apel făcut de prefect către primarii din județ: "Au la dispoziție doar 30 de zile să..."

Unitățile administrativ-teritoriale din județul Botoșani care au proiecte în derulare cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) vor trebui să întocmească un necesar cu fondurile de care au nevoie pe care ulterior să îl transmită la Ministerul Dezvoltării Regionale.

Prefectul Dan Nechifor a precizat că primarii au la dispoziție doar 30 de zile pentru a face acest lucru și face un apel să îl respecte, pentru a putea beneficia de bani.

"Prevederea legală spune că toți beneficiarii acestui program transmit Ministerului Dezvoltării Regionale necesarul de sume pentru finalizarea de investiții în termen de 30 de zile de la aprobarea Legii bugetului de stat. Legea bugetului de stat este spre aprobare în Parlament și va fi publicată. Vreau să le transmit domnilor primari ca după aprobare și după publicare în Monitorul Oficial au termen de 30 de zile strict pentru solicitarea sumelor necesare pentru finalizarea obiectivelor de investiții. Nerespectarea acestui termen atrage nealozarea sumelor solicitate", a declarat prefectul Dan Nechifor.

În judeţul Botoşani există 105 proiecte de investiţii depuse de UAT-uri pentru a fi finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (fonduri guvernamentale). Este vorba despre proiecte vizând construcţii, reabilitări şi modernizări de drumuri săteşti şi comunale, sisteme de alimentare cu apă şi canalizare, unităţi şcolare sau aşezăminte culturale. Acestea se află în diferite etape de lucru – de la studii de fezabilitate, licitaţii, sau maxim 98% din lucrări.

În afara acestora mai sunt 28 de proiecte finalizate în anul 2016, pentru care se aşteaptă alocarea ultimele sume.
Primăriile cu cele mai multe proiecte depuse pentru finanţare prin  PNDL sunt Manoleasa: 8 proiecte, Avrămeni şi Tudora: câte 7 proiecte, Frumuşica şi Hilişeu-Horia: câte 6 proiecte, Havârna: 5 proiecte. 

 

Spune-ne opinia ta