TRAGEDIE LA RALIUL IASULUI - Un pilot a murit sub ochii fiului sau!

TRAGEDIE LA RALIUL IASULUI - Un pilot a murit sub ochii fiului sau!

 LUCIAN GARBACEA SENIOR  

Raliul Iasului, competitie la care participa si botosanenii Augustin Damian si Liviu Gania, a fost oprit sambata de un accident soldat cu moartea unei persoane si ranirea grava a alteia.

Lucian Girbacea senior a murit simbata, la Raliul Iasului, in timpul unei probe speciale intre localitatile Popesti si Madirjac. Nascut pe 31 august 1967, Girbacea senior a debutat in Campionatul National de Raliuri in anul 2007.

In 2008, a devenit campion national al campionatului de rally sprint. Ultimele doua probe ale Raliului Iasului 2009 au fost anulate de organizatori.

"Echipajul Lucian Garbacea Senior - Tudor Marza, care evolua pe un Renault Clio R3, a iesit in decor in penultima proba speciala a ultimei zile de concurs. In urma impactului cu un copac, echipajul a pierdut controlul masinii, care s-a rasturnat de-a lungul drumului. Incidentul s-a soldat cu decesul pilotului, Lucian Garbacea Senior, in varsta de 42 de ani. Navigatorul sau, Tudor Marza, internat la Spitalul Sfantul Spiridion, a fost stabilizat si este in afara oricarui pericol", au anuntat organizatorii Raliului Iasului 2009, intr-un comunicat de presa.

Cele mai lungi probe din concurs (probele Speciale Popesti si Voinesti), considerate probe de viteza, au fost anulate.

Oficialii cursei vor stabili, in cadrul unei sedinte de urgenta, anularea festivitatii de premiere si deschiderea unei anchete pentru stabilirea cauzelor in care s-a produs accidentul.

Lucian Girbacea junior, fiul pilotului care a murit simbata la Raliul Iasului, a fost linga tatal sau in ultimele momente. Elev in clasa a 12-a, Lucian Girbacea junior este si el pilot de raliuri, participind la sectia de virsta respectiva.

"Nu pot sa realizez ceea ce s-a intamplat. Este groaznic si simt o mare durere. Nu inteleg cum ni s-a putut intampla asa ceva tocmai noua. Am ajuns la el la cateva minute dupa impact, iar medicii incercau sa-l resusciteze fara vreun rezultat. Era foarte pasionat de ceea ce facea si iubea enorm sa participe la fiecare etapa de raliu. Mi-a transmis si mie microbul si isi dadea toata silinta sa ma invete tot ceea ce el stia in acest domeniu. Vreau sa continui traditia familiei, indiferent de consecinte. Orice trofeu pe care il voi castiga de acum inainte ii va fi dedicat. El isi dorea foarte mult ca eu sa ajung un pilot de anvergura si o sa fac totul pentru a-i indeplini dorinta", a marturisit pilotul de 18 ani, citat de Adevarul.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliția din Botoșani în alertă: O fată de 14 ani a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă știți ceva despre ea!

Marţi, 7 Mai 2024
168

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 14 ani, din comuna satul Sârbi, comuna Vlăsinești, care marți, în jurul orei 16:00, a părăsit domic...

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
76

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
79

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...