Peste 100 de misiuni de salvare și supraveghere desfășurate de pompierii botoșăneni în perioada minivacanței de sărbători!

Pompierii botoșăneni au fost la datorie și în perioada 1 – 06 mai a.c., pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.

Peste 100 de misiuni de salvare și supraveghere desfășurate de pompierii botoșăneni în perioada minivacanței de sărbători!

Aceștia au avut 144 de misiuni, care au vizat:

- acordarea primului ajutor și transportul la spital al unui număr de 101 persoane care aveau probleme medicale;

- stingerea a 12 incendii generate de utilizarea focului deschis în spații deschise, suprasolicitarea instalației electrice, jocul copiilor cu focul, scânteile mecanice, lumânările aprinse lăsate lângă materiale combustibile, nesupravegheate, dar și cu intenție. Gulioaia, Cătămărăști Vale, Bobulești, Flămânzi, Plopenii Mici, Concești, Tudor Vladimirescu, Strahotin, Botoșani, Albești și Cristești sunt localitățile unde s-au produs aceste evenimente.

Pentru evitarea situațiilor în care poate fi pusă în pericol viața persoanelor, ISU  face apel la responsabilitate din partea cetățenilor în ceea ce privește respectarea regulilor de utilizare a lumânărilor aprinse și a focului deschis în spații deschise. Totodată, îi sfătuiește să-și supravegheze copiii în permanență.

- 17 alte intervenții (transport persoane supraponderale, deblocare uși, căutare persoane dispărute, asigurare măsuri psi la manifestări sportive, aterizare/decolare elicopter SMURD, acțiuni de informare și educare preventivă);

- zece misiuni de supraveghere a respectării măsurilor de prevenire a incendiilor la biserici și mănăstiri, dar și de patrulare în apropierea lăcașurilor de cult în vederea prevenirii unor evenimente nedorite, în Noaptea de Înviere;

- salvarea unui animal din medii ostile vieții;

- asanarea terenului de muniția rămasă neexplodată;

- salvarea unui bărbat dintr-o fântână adâncă de aproximativ șapte metri, de pe raza municipiului Dorohoi;

- salvarea unei tinere care a fost rănită după ce a căzut de pe bicicletă în pădurea Ipotești. Echipajul medical nu putea să ajungă la aceasta din cauza terenului accidentat și s-a intervenit cu șenilata.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați 24 de ore din 24 pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel județean rămân în atenția Centrului Operațional pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea vieții.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență  fiipregatit.ro și din aplicația de mobil DSU care poate fi descprcată gratuit din APP Store și Google Play.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi pentru proprietarii de apartamente, ce obligații au până la finalul anului!

astăzi, 18:04
49

În cazul românilor care nu își permit să cumpere, respectiv să monteze repartitoare de căldură, vor primi ajutor de a stat până la finalul lunii august 2024. Conform ANRE...

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18
30

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...

Rapid - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:47
33

Rapid și FCSB se întâlnesc în această seară în ultima etapă a play-off-ului SuperligiiVerifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Derby-ul din a...