Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

În minivacanța de 1 Mai și în perioada Sărbătorilor Pascale, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani au acționat preponderent preventiv, iar manifestările publice, în special cele cu caracter religios s-au desfășurat fără probleme deosebite din punct de vedere a ordinii și siguranței publice.

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 27.000 de lei, în special pentru fapte antisociale prevăzute de Legea nr.61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Jandarmii au luat măsurile legale care s-au impus la toate faptele antisociale constatate, în conformitate cu prevederile legislației care conferă competențe legale Jandarmeriei Române, fără a fi tolerate abaterile de la aceasta.

În total, în această perioadă, peste 350 de jandarmi au executat misiuni în sprijinul cetățenilor, atât pe linie de ordine și siguranță publică, cât și în cadrul dispozitivului de pază și protecție instituțională la cele 18 obiective din competență.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Activități de prevenție organizate de polițiștii din Botoșani în „Săptămâna prevenirii criminalității”!

astăzi, 15:14
15

Prin activitățile desfășurate, organizatorii își propun ca mesajul lor să ajungă la cât mai mulți cetățeni, în scopul de a conștientiza atât necesitatea adoptării u...

Ce presupune programul pentru dotarea fiecărei școli din municipiul Botoșani, proiect european câștigat de administrația Cosmin Andrei (Video)

astăzi, 14:01
53

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a anunțat că în urma câștigării proiectului cu fonduri europene în domeniul educației prin Planul Național de Redresare și Rezil...

Ce se întâmplă dacă aparatele de reciclare nu funcționează, declarația ministrului Mediului!

astăzi, 13:26
103

Potrivit Hotărârii de Guvern 1.074/2021, magazinele sunt obligate să ofere posibilitatea consumatorilor să returneze ambalajul SGR pentru a primi înapoi valoarea garanției, indiferent ...